Facebook

Szétcsapott Orbán a csepeli Fideszesek között

2014.05.07. 22:49 csepelhirek

rezsihunter_1399495519.jpg_640x366

Orbán Viktor nem szereti a veszteseket. Sok Fideszes politikus szembesülhetett már Orbán haragjával, ha egy vitában, vagy egy választás során alulmaradt. Ennek esett áldozatul Németh Szilárd, az országszerte ismert rezsipápa.

Az ügy előzménye, hogy a csepeli polgármester nem tudott élni azzal a lehetőséggel, amit bő egy évvel ezelőtt megkapott. A Fidesz rezsikampányának arcaként szinten minden nap szerepelt a televíziókban, rádiókban, újságokban. Ennek ellenére egy szinte ismeretlen új politikus, az Együtt-PM színeiben induló egyetemi adjunktus, dr. Szabó Szabolcs simán megverte a választókerületében. Márpedig Orbán ki nem állhatja a veszteseket. Fideszes forrásunk szerint a választásokat követően Orbán magához rendelte Németh Szilárdot, és közölte vele: még véletlenül se számítson arra, hogy valaha is lesz belőle fontos ember. Pedig a rezsitábornok miniszteri, sőt főpolgármesteri álmokat szövögetett. Ennek azonban vége. Orbán üzenete így szólt: élvezze ki a következő négy évet és tegyen félre a fizetéséből amennyit tud, mert 2018-után nem lesz belőle senki és semmi.

A csepeli Fidesz Orbán ukázának hatására nagy problémával kénytelen szembesülni, hiszen Németh Szilárd minden értelmes, pozíciójára potenciális veszélyt jelentő párttársát elmarta, így a helyi alapszervezet tele van a rezsipápához hű, de szerény képességű ismerőseivel. A Fideszből néhány évvel ezelőtt kilépett informátorunk szavait idézve: „Szilárd haverjai kétségtelenül szorgos emberek, de energiájukat elsősorban a minél nagyobb összegű jövedelem megszerzésére fordítják, ahelyett hogy művelődnének egy kicsit” A helyi Fidesz régebbi tagjai azon is kiakadtak, hogy a Németh Szilárd jobb kezének tekintett Ábel Attila nagyon durva és személyeskedő kampányt folytatott az elmúlt hónapokban Csepelen. A durva kampány hatására szerintük még olyan választókat is elvadítottak a Fidesztől, akik egyébként jobboldali szavazóknak számítanak, de most inkább nem mentek el szavazni.

És akkor mi lesz most Csepellel? Fideszes informátorunk szerint korábban olyan egyezség született, hogy Németh Szilárd győzelme esetén az egyik jelenlegi alpolgármester, a volt országgyűlési képviselő, a nagyváradi Borbély Lénárd vette volna át. A választási eredmények láttán azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi felállásban esélyük sincs a győzelemre, így a parlamentből frissen kiesett Borbély Lénárd is megkapta a selyemzsinórt, és a kerületi Kormányhivatal vezetését ajánlották menekülésként.

Na de akkor mi lesz a csepeli Fidesszel? Információink szerint három opció merült fel komolyan:

  1. A polgármesternek és politikusnak egyaránt alkalmatlan alpolgármestert, Morovik Attilát indítják polgármesternek, majd a vesztes választások után ráverik a balhét.
  2. Országosan is ismert Fideszes politikus ejtőernyőztetnek a rezsipápa nyakára, mert a helyiek láthatóan nem tudtak hiteles, elfogadható, szerethető politikusi imázst kialakítani magukról. Információink szerint felmerült, hogy hazahoznák Brüsszelből Deutsch Tamást, akinek odaadnák hozományként a csepeli jelöltséget. A probléma csak az, hogy a twitteren otthonosan mozgó Deutsch azt sem tudja, hogy merre van Csepel. 
  3. Végül információink szerint Orbán Viktor komolyan gondolkozik azon, hogy az egyetemi szférából próbál erősíteni, így a második Orbán kormány felsőoktatásért felelős államtitkárát, Klinghammer István professzort indítja polgármesterjelöltként. A probléma ezzel csak az, hogy bár Klinghammer csepeli lakos, de gőze sincs arról, hogy miként kell vezetni egy várost. Ellene szól az is, hogy autoriter személyiségként kevésbé tudnák a központból irányítani. Vele biztosan fel kellene rúgni azt a hallgatólagos megállapodást, amit a csepeli Fidesz és a Jobbik között jött létre az őszi választásokra készülve. Ennek értelmében a Jobbik nem támadja a Fidesz polgármesterjelöltjét, valamint egy név nélküli embert indítanak ellene. Cserébe a Fidesz megígérte a Jobbiknak, hogy a bizottsági helyek egy jelentős részét a neonáci alakulat kapja meg, ha győznek a választásokon. Márpedig az ELTE egykori egyetemi rektora nácikkal biztosan nem fog együtt dolgozni. 

Bárhogy is alakul, de a helyi Fidesz vezetősége biztosan meg fog bukni az ősszel. A kérdés az, hogy kik veszik át helyi szervezet működtetését, üzemeltetését. 

(csh)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr416134544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qrisz 2014.05.08. 22:13:39

mitől is náci a Jobbik? mert szembeszáll a dédelgetett cigánybűnözőitekkel???

Schw 2014.05.10. 16:49:51

@qrisz: A Jobbik nem náci, ha ez alatt nemzeti szocialistát értünk. Ők csak simán ki akarják irtani a zsidókat és a cigányokat. Mindenféle jelző nélkül. Ja, és vissza Lebédiába, mert útájuk az EU-t, jó nekünk a rovás írás és a nyereg alatt puhított hús.
süti beállítások módosítása