Facebook

Összejátszik Csepelen a Fidesz és a Jobbik?

2014.09.24. 23:20 csepelhirek

fideszjobbik_1411593612.jpg_390x300

Aki kicsit is jártas a csepeli politikai életben, az igen furcsa jeleket érzékelhet a Jobbik és a Fidesz kapcsolatában. A korábban igen rendszerkritikusan viselkedő helyi Jobbik szervezet feltűnően hallgat. Nem kampányol, nem toboroz, voltaképpen meg se szólal. A jelöltjei is többnyire ismeretlen, nem igazán karakteres emberek. Az Országgyűlési kampány során minden héten kaptak a postaládájukba szóróanyagokat a csepeliek, most azonban nyoma sincs a Jobbik anyagainak.

A furcsaság akkor teljesedik ki igazán, ha megnézzük a Fidesz Csepeli Szervezetének kommunikációját, mely szerint az országgyűlési választást voltaképpen a Jobbik miatt bukták el. Mivel a csepeli Fideszben élet-halál küzdelemnek tekintik az önkormányzati választásokat. A csepeli közéletet ismerő forrásunk szerint elég nagy a valószínűsége annak, hogy valamiféle háttéralkut köthetett a helyi Fidesz és a Jobbik. A Jobbik feltehetően azért indított bármiféle érdemi kampánytámogatás nélküli nímandokat, hogy a kevésbé szélsőséges Jobbik szavazók inkább Borbély Lénárdra szavazzanak. Cserébe pedig csak egy dolgot kínálhat a Borbély Lénárd: zsíros állásokat az önkormányzati cégeknél a választások után.

A Jobbik helyi polgármester-jelöltje (aki egyébként jelenleg is képviselő a testületben) már annyira Fidesz barát lett az utóbbi hónapokban, hogy úgy tesz, mintha a saját kerületének ügyeivel sem lenne tisztába. Olyan nyílt levelet fogalmazott meg pár napja, hogy a helyi jobboldali és baloldali jelölt tisztázza: melyikükhöz kötődik a csatornázás, a gerincút. Így gyakorlatilag komplett hülyének állította be magát, hiszen minden csepeli tudja, hogy a gerincút kivitelezése már folyamatban volt a 2010-es önkormányzati kampány idején, míg a csatornázás esetében a korábbi városvezetés nyerte meg a pályázati pénzt, a jelenlegi Fideszes városvezetés meg lebonyolította a kivitelezést. Magyarul az egyik elkezdte, a másik befejezte. Tényleg sokat kérhet a Fidesztől, ha ekkor lúzert képes csinálni magából (pedig Pákozdi nem buta ember). Csak nehogy még a végén tényleg odaültessék őket a Csepeli Városgazda meg az önkormányzati lapot kiadó Csepeli Városkép élére. Az lenne csak a szép!

(csh)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr906729369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása