Facebook

Határtalanul lop a csepeli Fidesz?

2015.05.07. 21:19 csepelhirek

Furcsa dolgok történnek Csepelen. Több iskolából az az információ jutott a csepelhirek.hu birtokába az elmúlt hónapokban, hogy a Határtalanul! program keretében az iskoláknak kötelező egy bizonyos céggel szerződést kötni. Nevezetesen egy szigetszentmiklósi céget emlegetnek a tanárok, a Misszió Tours Utazási Irodát.

Beszámolók szerint a pedagógusokat úgy tájékoztatják, hogy csak és kizárólag ezzel a céggel lehet szerződni az államilag támogatott határon túli magyar területekre szervezett osztálykirándulások lebonyolítására, más – egyébként a Missziónál állítólag sokkal jobb kondíciókat kínáló – utazási iroda lehetőséget sem kap a bemutatkozásra, konkrét ajánlattételre. Magyarul eléggé megbundázottnak tűnik az egész.

Kicsit utána néztünk ennek a Misszió Toursnak. Az Opten adatbázisából az derült ki, hogy a cég tulajdonosai Budai László, Budai Erzsébet és Takács Tamás. Érdekes módon 2014. októberéig egy Budai László nevű önkormányzati képviselő tevékenykedett a szigetszentmiklósi képviselőtestületben, merő véletlenségből a Fidesz képviselőjeként. Szigetszentmiklósi információink szerint vélelmezhetően ugyan arról az emberről beszélünk.

Szerkesztőségünkhöz eljutott a Határtalanul! programmal kapcsolatban egy adatbázis is, mely az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatójától származik. Ebben azt láthatjuk, hogy 2013-ban összesen 4 csepeli iskola nyert támogatást, mintegy 4 millió forint összegben, mely felhasználásával 2014-ben utaztattak csepeli gyerekeket külföldre. És láss csodát: minden pályázat esetében a Misszió Tours szervezte az utakat. Vagyis a pedagógusok által említett nyomás mintha tényleg működött volna a Németh Szilárd és Borbély Lénárd vezette önkormányzat részéről. A hivatkozási alap részükről állítólag az, hogy az utazások harmadát biztosítja az állam, a fennmaradó részt pedig részben az önkormányzat, részben a szülők fizetik. Vagyis a 4 milliós állami forrás mellett még kb 7-8 millió forint bevétel ütötte a cég markát. Így összességében már nem is olyan rossz ez a meló.

A program persze folytatódott a következő évben, sőt még bővült is. 2014-ben már 13 nyertes pályázó volt Csepelen, összesen már 9,2 millió forint értékben. Mivel az utakra a következő hónapokban viszik el a gyerekeket az iskolák, ezért a hivatal még nem kapta meg az elszámolásokat. Információink szerint azonban idén is csak a Misszió Tours viheti a csepeli gyerekeket külföldre.

Hát így működik a Csepelen a mutyi. Ilyen határtalanul gátlástalan a Fidesz, még a gyerekeken is nyerészkedik. Nem mellesleg úgy tudjuk, hogy Németh és Borbély által kezdeményezett erdélyi „hivatalos” utazásokat szintén a Misszió szervezi.

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr17440356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása