Facebook

Klórmérgezés miatt hánytak a csepeli gyerekek

2016.05.11. 17:27 csepelhirek

klor.jpg

Az Index birtokába került orvosi zárójelentés szerint klórmérgezést kaphatott a csepeli strandon az a 12 éves gyermek, aki 38 társával együtt lett rosszul múlt szerdán az egyik csepeli iskolában.

Május 4-én a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában két 5. osztályos csoport diákjai panaszkodtak fejfájásra, szédülésre és hányingerre, miután úszásórán vettek részt a csepeli strandfürdőben.

A 39 diákot mentővel szállították a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi osztályára.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az MTI-nek még aznap azt mondta, hogy független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, és ő is kiváló minőségűnek ítélte. A tömeges rosszullét ezért nagyon rejtélyesnek tűnt, mivel a gyerekek aznap még nem ebédeltek, tehát az ételmérgezést eleve ki lehetett zárni.

A kórház által kiállított dokumentum szerint azonban a tünetek egyértelműen enyhe klórmérgezésre utaltak.

A csepeli uszodával korábban sokkal szigorúbb volt az önkormányzat. 2011 októberében a mérések során kiderült, hogy egy technikai probléma következtében sósav került a medence vízébe. Akkor ugyan nem történt tömeges rosszullét, a vizet gyorsan lecserélték, mégis rendkívüli önkormányzati ülést hívtak össze, és felmondtak az uszoda teljes személyzetének. Azóta az önkormányzattól a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. vette át a strandfürdő üzemeltetését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr248707500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása