Facebook

Csepel az itt élők szemével (2. rész): A Kis-Duna partja

2016.08.04. 08:41 csepelhirek

Nagyon sok város, község irigyelné, ha patak-, vagy folyópartja lenne. A part szépségét a nyíratlan fű, terjedő gaz, romos épületek, gondozatlan strand rontja le. Annak ellenére, hogy nemzetközi hírű horgászparadicsomról van szó, évente több horgászversennyel. Pontosabban erről volt híres, amíg a polgármester ki nem tiltotta őket onnan. De sétáljunk végig virtuálisan a Kis-Duna partján.

 

Első állomásunk A Kiserdő környéke (gyári kerítés és a Kis-Duna partja közötti részen) tele van a hajléktalanok által otthagyott ruhaneműkkel, szeméttel. A több éve, az ott lakó hajléktalan "kolónia" miatt, a kiserdő minden télen baltacsattogástól hangos, de tavaly már egy láncfűrész hangja is borzolta a kedélyeket. A parkkal való törődés  egyáltalán nem valósul meg a Papírgyár háta mögötti részen sem, egészen a Kis-Duna partra levezető, murvával borított út mellett is térdig érő gaz van.

 

Ha tovább sétálunk dél felé, akkor láthatjuk az egyszer talán megépülő birkózócsarnok helyét, vagyis egy jó nagy parkolót az Ifjúsági Tábor területén. Mondjuk azt senki nem tudta még megmagyarázni, hogy miért kell egy ekkora monstrumot a Kis-Duna partjára építeni.

 

Ezt követi az egykori Napközis tábor területe, amely hosszú évek óta rohad, pusztul. No comment. A strand már kicsit jobb állapotban van, de aki szokott oda járni, az messze nincs elragadtatva. Zavaros és követhetetlen az üzemeltetés, ráadásul piszkos, télen rossz az öltözők és az úszómedence közötti kapcsolat kialakítása. Sajnos amióta a kerület átvette a strand üzemeltetését, azóta nagyon rossz a híre. Nem olyan régen sok gyereket mérgezés gyanújával kórházba is kellett szállítani.

 

Ha folytatjuk a sétánkat, akkor rövidesen elérünk a komphoz, ami pont olyan, mint évtizedekkel ezelőtt. Annyi fejlődés történ – ezt kétségtelenül el kell ismerni -, hogy a komp csepeli oldalán épült egy új toalett. Az is valami. Illetve nem messze onnan építettek egy új játszóteret, ahol egy kalózhajót is birtokba vehetnek a gyerekek. Kétségtelenül új és szép a játszótér, de azért az már túlzás, ahogy a kerület vezetői sztárolják magukat az egyedi és különleges játszótér miatt. Az a helyzet ugyanis, hogy máshol is, így Budapesten is van kalózhajós játszótér. Ettől függetlenül ez a kis része a Duna menti területnek rendben van. Innen azonban egészen a Nádfedeles Csárdáig újra merő gaz és redva az egész.

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr698924958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása