Facebook

Újra szmogriadó van Csepelen

2017.02.15. 08:40 csepelhirek

Az elmúlt napok ködös, párás időjárása megtette a hatását: Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Mivel várhatóan a szálló por légszennyezettségi szintje szerdán sem javul, sőt egyes mérőállomásokon akár a riasztási szintet is meghaladhatja, ezért várhatóan napokig marad a szmogriadó. A Fővárosi Önkormányzat azt kérte, hogy a további romlás elkerülése érdekében a kertvárosi peremkerületekben, és ezen belül Csepelen is, lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. A tájékoztatási fokozat ugyan nem írja elő kiugróan környezetkárosító személygépjárművek használatát, de ettől függetlenül kérünk mindenkit, hogy a következő 2-3 napban lehetőleg a közforgalmú közlekedési eszközöket részesítse előnyben. Vigyázzunk egymás egészségére, hiszen a szmog
veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek).

A tartós, sűrű köd miatt a Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország középső részére. Mivel a sűrű köd potenciális veszélyt jelenthet, ezért az OMSZ felhívása alapján tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során. Különösen a bizonytalanabb kimenetelű, gyorsan változó időjárási helyzetekben célszerű a szokásosnál gyakrabban és részletesebben tájékozódni a várható időjárás felől.

(hvg.hu, met.hu, csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512262396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása