Facebook

Uniós támogatással újulhat meg a Gubacsi híd

2017.03.22. 08:00 csepelhirek

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője már 2016 márciusában jelezte, hogy elkészültek egy új hídszerkezet előzetes tervei, amely a mostani Gubacsi-híd elavult szerkezetét váltanák ki (az egy évvel ezelőtti bejegyzés itt olvasható). Képviselő úr tájékoztatás szerint a héten megszületett az ügyben a szükséges kormányhatározat is (1149/2017(III.20). Korm.határozat), mely szerint Seszták Miklósnak gondoskodni kell miniszterként a híd átépítéséhez kapcsolódó uniós pályázat beadásáról. A projekt felelőse a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lesz, a beruházás becsült költsége pedig 9,9 milliárd forint. Az új Gubacsi híd építéséhez összesen 6,6 milliárd forint uniós támogatást, valamint 3,2 milliárd hazai költségvetési forrást terveznek felhasználni.

Bízunk benne, hogy a benyújtott pályázat sikeres lesz. Egyben jelezzük, hogy ebből is látható: az EU és "Brüsszel" támogatja Magyarország és azon belül Csepel fejlődését. Nem küzdeni meg harcolni kell "Brüsszel" ellen, hanem az EU, és azon belül Magyarország fejlődéséért kell mindent megtennünk.

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7412359293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása