Facebook

Az államtitkár írásos válasza lebuktatta a csepeli önkormányzatot: ordas nagyot hazudott a csepeli Fidesz a lerohadt tüdőgondozóval kapcsolatban

2017.06.19. 16:49 csepelhirek

Az elmúlt hetekben vezető hír volt országszerte, hogy szó szerint rohad szét a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó épülete, valamint a gépek is harmadik világ állapotát tükrözik. Akkor Borbély Lénárd (Fidesz) és Ábel Attila (Fidesz) mindenhol azt terjesztette, hogy sajnos nem tudnak mit tenni, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az épület tulajdonosa, a vagyonkezelő pedig a Jahn Ferenc kórház, így sajnos a kerületi önkormányzatnak semmi köze nincs az egészhez. Ők nagyon szeretnének normális körülményeket, de hát az a fránya Vagyonkezelő, meg a Jahn Ferenc kórház tehet az egészről.

tudoszuro.jpg

Dr. Szabó Szabolcs (Együtt), Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője utána járt a dolognak, és meglepő választ kapott az illetékes minisztériumból. Kiderült, hogy hazugság az egész, mert immár 13 éve a csepeli önkormányzat feladata a tüdőgondozó fenntartása, vagyis neki kellett volna karban tartani és fejleszteni az épületet. Egyértelművé vált, hogy a csepeli Fideszes városvezetés tehet arról, hogy ennyire lerohadt az épület.

A képviselő kérdésére Rétvári Bence, az EMMI államtitkára írásban azt közölte, hogy egy 2004. február 27-én kelt szerződés szerint Budapest Főváros Önkormányzata átadta az érintett ingatlan használati jogát Budapest Csepel Önkormányzatának. A szerződés 2.1 pontja kimondja, hogy a tüdőgondozó használati joga a csepeli önkormányzatra szállt át, és egyben a tüdőgondozási feladat ellátásának a kötelezettségét is átvette a kerület. Rétvári Bence közölte, hogy a szerződés értelmében az ingatlan felújításának kötelezettsége ezt követően mindig is Csepel Önkormányzatának kötelezettsége volt. Mondhatnánk, hogy egyszerűen nem értenek a joghoz a csepeli Fideszesek, és egy egyszerű szerződést sem értenek, de itt másról van szó. Emlékeznek még Németh Szilárd birkózó csarnokára? Az ahhoz szükséges telket adta át pont ilyen konstrukcióban pár hete az önkormányzat Németh Szilárd alapítványának. Ott is Németh Szilárd alapítványa fog felelni mindenféle karbantartásért, felújításért. Magyarul ismerik pontosan a jogot, egyszerűen hazudnak, mint a vízfolyás.

Rétvári Bence válaszából kiderült az is, hogy a csepeli önkormányzat azzal kapcsolatban is hazudott, hogy ki gyakorolja az ingatlan tulajdonosi jogait. Az ugyanis jelenleg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. A Jahn Ferenc kórház pedig vagyonkezelő, de az előbb említett 2004-es szerződés szerint az önkormányzat felelős az épület állapotáért.  Vagyis nem számít, hogy ki a tulajdonos, hiszen az önkormányzat anno magára vállalt minden felújítást. Rétvári szó szerint ezt írja:

tudogondozovalasz.jpg

Rétvári Bence egyértelműen leírja azt is, hogy maga a Fideszes önkormányzat döntött úgy, hogy nem újítja fel az épületet, hanem egyszerűen máshova akarja költöztetni az intézményt. Írásos válaszában az államtitkár azt is kikotyogta, hogy jelenleg a csepeli önkormányzat sem konkrét tervekkel, sem elkülönített pénzügyi forrásokkal nem rendelkezik. Vagyis az épületet nem tartotta karban, nem újította fel, viszont cserébe ott fog működni még sokáig a tüdőgondozó. Most épp koncepciókat gyártanak, meg prioritásokat fogalmaznak meg, de a konkrét megoldásnak még csak a tervei sem látszanak.

Dr. Szabó Szabolcs, kerületünk országgyűlési képviselője a csepelhírekkel azt közölte, hogy a napnál is világosabbá vált: a tüdőgondozóval kapcsolatban minden felelősség a csepeli önkormányzatot terheli! Mindez pedig nem vélemény, hanem tény, hiszen azt az Orbán kormány egyik tagja írásba adta mindezt. 7 éve ül Németh Szilárd és Borbély Lénárd a város élén, miközben a tüdőgondozó épülete teljesen lepukkant. Elképesztő felelőtlenségnek nevezte a képviselő, hogy néhány látványberuházás miatt olyan alapvető fontosságú fejlesztésre nem futotta a kerületi költségvetésből, mint a tüdőgondozó épülete. Tízmilliókat szórnak ki szoborállításra, saját futball egyesületet gründoltak, szórják a pénzt külföldön megvalósult programokra, értelmetlen fából eszkábált stadion építenek, de az egészségünkre már nem akarnak költeni. Szégyennek nevezte, amit a Fidesz Csepelen művel. Azt meg egyszerűen arcátlanságnak nevezte, hogy a csepeli Fideszes városvezetés most arról beszél, hogy megújítják a tüdőgondozót, hiszen egyértelműen kiderült: sem konkrét terveik nincsenek, sem pénzt nem különítettek el erre, tehát az egész csak "hablaty, hamuka, hazugság".

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7412606525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása