Facebook

A Munkásotthonban mondott ünnepi beszédet dr. Szabó Szabolcs

2017.08.21. 08:56 csepelhirek

Idén 100 éve kezdték építeni a Csepeli Munkásotthont, ahol idén is színes programmal ünnepelték az államalapítás ünnepét. A rendezvényen Nagy József, a Munkásotthon Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Szabó Szabolcs tartott ünnepi beszédet. „Kelet helyett nyugat”, ezt volt Csepel országgyűlési képviselőjének fő állítása. Beszédében elmondta, hogy míg ezer évvel ezelőtt a kereszténység felvétele szimbolizálta a nyugathoz tartozásunkat, addig jelenleg az euró minél bevezetése mutathatja meg, hogy mi az átalakuló Európai Unió magterületéhez akarunk tartozni. Kialakulóban van ugyanis egy kétsebességes EU, ahol a belső maghoz azok az országok fognak tartozni, akik képesek és hajlandóak szorosabb szövetségbe tömörülni, és Magyarországnak véleménye szerint ezt az utat kell választani. Nekünk nem keleten, hanem nyugaton a helyünk, mint ahogy ezer éve ezt az utat választotta az ország. A képviselő biztos abban, hogy csak akkor lesz erős Magyarország a következő ezer évben, ha az elődeinkhez hasonlóan mi is jó döntést hozunk, és a helyes utat választjuk. Ha ezt a döntést most meghozzuk, akkor az utódaink ezer év múlva pont olyan büszkék lesznek majd ránk, mint most mi az államalapítókra.

A műsor további részében fellépett Kapi Gábor, akit Horváth Géza és zenekara kísért. Színes előadást tartott a Csepeli Öregtáncosok Együttese, a Munkásotthonban működő Otthon Teátrum fiatal társulata, a Csepeli Hastánc csoport. A rendezvény végén az új kenyérből is kaptak egy szeletet a nézők.

Dr. Szabó Szabolcs lapunknak elmondta, hogy most is örömmel tett eleget a meghívásnak, és bízik abban, hogy jövőre, meg az azt követő években is részt vehet majd hasonló rendezvényeken a Munkásotthonban. Nagyon remélik, hogy most szeptemberben a Kúria olyan döntést fog hozni, mely nem szolgáltatja ki a Munkásotthont Németh Szilárdnak, és nem jegyzik be a volt csepeli polgármestert egyszemélyes kurátornak. A Munkásotthonnak ugyanis független, önálló intézménynek kell maradni, nem változhat Fideszes pártszékházzá!

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212765882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása