Facebook

„Várhatóan” Németh Szilárdot küldi újra vesztes csatába Orbán

2017.11.28. 17:31 csepelhirek

A 168óra.hu hozta nyilvánosságra a listát a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeiről. A lista sok érdekességet tartalmaz – például továbbra is úgy félnek Juhász Pétertől, hogy nem mernek jelöltet sem állítani vele szemben -, de a mi szempontunkból az igazán érdekes, hogy kit indítanak Csepelen és Soroksáron. Meglepő módon Németh Szilárd jelöltsége még mindig nem teljesen biztos, csak „várható”. Ennek nyilvánvaló oka, hogy „Rezsiszilárd” rettentően gyenge teljesítményt nyújt, és most már nem csak a kerület, hanem az egész ország röhög rajta napi szinten. Ráadásul mint korábban írtunk róla, a csepeli alapszervezeten belül is  elege van a tagság egy részének a diktatórikus hajlamú, ámbár nem túl pallérozott Szilárdból (részletek itt). Annyi ereje nem volt a Szilárdot utálóknak, hogy megfúrják a jelöltállítását a legutóbbi csepeli tisztújításon, de többen nyíltan Szilárd fejéhez vágták: egy percet sem hajlandók kampányolni mellette! Nem véletlen, hogy míg Szabó és a csapata heti 2-3 alkalommal van kint az utcán az utóbbi hónapokban, addig Németh Szilárdot és a Fideszes pultokat nem nagyon lehetett látni. Az sem tett jót Szilárdnak, hogy mostanában rájár a rúd a csepeli városvezetésre, hiszen napirenden tönkre meg valami: hol a fűtés a mentőállomáson, hol a fűtés egy nemrég felújított oviban, hol egy kidőlő ablak sebesít meg gyerekeket az iskolában. Mindez pedig nem csak Szilárd, hanem az általa bábként rángatott Borbély Lénárd alkalmatlanságát is bizonyítja.

A Fideszből származó információink szerint egyértelműen úgy számolnak Csepellel és Soroksárral a rendelkezésükre álló közvélemény-kutatási adatok alapján, hogy azt az ellenzéki Szabó fogja nyerni, Szilárdnak pedig a Jobbikos jelölttel fog küzdeni a második helyért. Ráadásul Szabó szeptember eleje óta határozottan jelezte, hogy ő lesz az ellenzéki jelölt, így Csepelen és Soroksáron vita sem volt azon, hogy az ellenzéki pártoknak be kell állni a munkáját közmegelégedésre végző egyetemi oktató mögé. A képviselőnek nagy az elismertsége az Együtt-Párbeszéd, az MSZP és a DK vezetőségében is, valamint Szél Bernadett (LMP) is megerősítette a múlt heti csepeli fórumán, hogy támogatni fogják Szabó újraválasztását.  Ezért aztán a Fideszben egy fabatkát sem szánnak Szilárd Csepeli és Soroksári kampányára, mert ablakon kidobott pénznek tartják. Mindezek után Németh egyszerűen utasította az általa bábként rángatott Borbély Lénárdot, hogy az önkormányzat pénzéből kezdjen kampányt mellette. Ennek volt az egyik megnyilvánulása az adóforintokból szervezett kampány krumpli osztás (részletek itt), aminek az egyik állomását tüntetőleg pont annak a társasháznak az oldalában szerveztek meg a Nyuszi sétányon, ahol Szabó lakik. Mindez azért volt fura húzás, mert közben hazug módon azt terjesztik mindenhol, hogy nem is Csepelen lakik Szabó. Ezen kívül több tíz millióból 5 plusz számot rendeltek meg a Csepeli Hírmondóból, amit arra fognak használni, hogy a jövő évi országgyűlési választások előtt hetente fog megjelenni a hazudozós pártlap. Ezen kívül aktivisták hiányában már most fenyegetik az önkormányzati dolgozókat, hogy kirúgják őket, ha nem kampányolnak Szilárdnak. Persze mindez törvénytelen, de senki sem meri feljelenteni Szilárdot az ott dolgozók közül. Azt mindenesetre több ott dolgozó forrásunk megerősítette, hogy inkább szavaznak az egyetemi oktató Szabóra, mintsem a mindenkivel prosztó módon viselkedő „Rezsiszilárdra”. Ennél is rosszabb a helyzete Szilárdnak Soroksáron, ahol most már azok is kezdenek kifarolni mögüle, akik 2014-ben még az arcukat adták a jelöltségéhez Szilárd kampánykiadványában.

Szilárd jövője így ismét azon múlik, hogy becsusszan-e a Fidesz listájáról a Parlamentbe. Egy biztos: nem lesz a lista elején!

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3413401703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása