Facebook

Karácsonyi gondolatok

2013.12.20. 10:46 csepelhirek

karacsonytemplom_1387532669.jpg_387x500

Lassan itt a karácsony. Akinek van rá pénze, az a napokban ajándékok után rohangál, intézi a bevásárlást a karácsoni ebédhez, esetleg még némi adományt is elvisz a segélyszervezetek gyűjtőpontjaira. Sajnos azonban sokan vannak, akik szó szerint nyomorognak. Csak csepelen kb. 30 ezer rászoruló várja a segítséget. Ne hagyjuk őket magukra!

A csepelhirek.blog.hu csapata is hasonlóképp éli meg az utóbbi napokat. Egyrészt mindenki a karácsonyi ünnepek lázában ég, másrészt tapasztaljuk a környeztünkben egyre inkább elharapódzó szegénységet.  Azért a problémák ellenére se felejtkezzünk meg arról sem, hogy a karácsony mégiscsak a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amikor Jézus születésére emlékezünk. Talán akkor tesszük a legtöbbet a környezetünkért, hogy megpróbálunk úgy viselkedni, ahogy azt keresztény hagyományaink és szokásaink megkívánják. Legyünk türelmesek és nyugodtak, figyeljünk polgártársainkra, legyünk nyitottak egymás gondolataira, bocsássuk meg az ellenünk vétkezők bűneit, bánjuk meg rossz cselekedeteinket! Ha csak ennyit teszünk, már akkor is egy vonzóbb és derűsebb Csepelen fogunk élni. A többi csak ráadás.

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr525700854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása