Facebook

A csepeli fideszesek is kiakadtak Németh Szilárdon

2014.01.13. 08:00 csepelhirek

nemetszilard_1389534362.jpg_500x567

Csepeli forrásaink szerint a Fidesz-támogatóknál is kiverte a biztosítékot Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő: decemberben óriási botrány kerekedett abból, hogy a helyi önkormányzati cégvezetőknek milliós prémiumokat fizettek ki, ám a helyi pártvezetők szerint ez semmilyen erkölcsi vagy etikai kérdést nem vet fel. Az eset Orbán Viktorhoz is eljutott, aki letiltotta a jutalmakat, forrásaink szerint ugyanakkor Németh Szilárdnak emiatt jelentősen romlott a párton belül a megítélése.

 

Mint arról korábban beszámoltunk 2013-ban több helyi önkormányzati cégvezető részére is milliós prémiumokat ítéltek meg Csepelen. Bár e helyi Fidesz szerint ezzel semmi probléma nincs, Orbán Viktornak mégis személyesen kellett közbenjárnia, hogy letiltsa a jutalmakat: Kubatov Gábor országos pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató Orbán Viktor pártelnökre hivatkozva levélben tiltották meg, hogy a városvezetők prémiumot vegyenek fel, és közölték azt is, máskülönben le kell mondaniuk mandátumukról.

Azt nem tudni, hogy Németh Szilárdék végül hogyan döntöttek, mindesetre az eset több csepeli Fidesz-szavazónál is kiverte a biztosítékot, és tovább rontotta Németh Szilárd egyébként sem túl jó pozícióit a pártban.

– Fidesz-szavazó vagyok, de ez egész egyszerűen pofátlanság: miközben az ország küszködik, egyre több ember nyomorog, ezek milliókat osztanak szét maguk között. Szégyen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak kellett közbelépnie – mondta egy 60 év körüli asszony Csepelen. – Németh Szilárdék meg sem érdemlik, hogy fideszesek legyenek – tette hozzá felháborodottan.

– El vagyok keseredve, mert Németh Szilárdnál jobbat érdemelnénk – mondta egy másik Fidesz-támogató. – Fideszes vagyok, Orbán Viktorban hiszek, de Németh Szilárdra nem szavazok nyugodt szívvel. Előbb jut eszembe róla egy maffiózó, mint egy felelős városvezető, politikus – fejezte be elkeseredetten a középkorú férfi.

 

A pártban is háttérbe szorult?

Németh Szilárd korábban sem volt túlságosan elfogadott a helyi párton belül: arrogáns, erőszakos stílusa miatt többen is úgy vélik, hogy rontja a helyi Fidesz választási esélyeit.

– Egyáltalán nem biztos, hogy aki szavaz a Fideszre, az szavaz Németh Szilárdra is – mondta forrásunk. Már eddig is erővel, erőszakkal oldotta meg a problémákat a párton belül, aminek az embereink isszák meg a levét: sorra nyírja ki maga körül, a párton belül az embereket, és egyre kevesebb ember van, aki elfogadja, támogatja őt, aki hajlandó érte dolgozni. Ez a kampányban visszaüthet – folytatta. – Mióta pedig „nagy ember lett”, azóta még jobban elszaladt vele a ló. Észre sem veszi, hogy a párt is hülyét csinál belőle ezzel a rezsibiztossággal: kiderült, hogy nem ért semmihez, dolgozni, teljesíteni nem tud. De itt, Csepelen mindenkit félreállított a pártban, aki egy kicsit is okosabb volt, mint ő, aki értett valamihez – tette hozzá.

Tovább bonyolítja az esetet, hogy a jutalmakat letiltó levél Kubatov Gábortól érkezett, akinek köztudott soroksári kötődése. Márpedig az új választási rendszerben Soroksár és Csepel egy választókerülethez tartozik, vagyis a 2014-es választásokkor Németh Szilárd indul Soroksáron is.

Ám forrásaink szerint Soroksáron még jobban elutasítják Németh Szilárdot, mint Csepelen, és a jelek szerint Kubatov Gábortól sem számíthat támogatásra.

– Kíváncsi vagyok, hogyan, kivel, kikkel fog Németh Szilárd itt, Soroksáron kampányolni, mert mi nem kérünk belőle, az biztos – mondta soroksári forrásunk. – És biztos vagyok benne, hogy a soroksári Fidesz-támogatók sem fogadják el őt – tette hozzá.

 

Kimaradt a Magyar Csapatból?

Németh Szilárd párton belüli háttérbe szorulását támasztja alá az a tény is, hogy a Fidesz kihagyta őt a Magyar Csapatból: nem engedték, hogy a „rezsicsökkentés megvédése érdekében” kezdeményezett toborzólevelet Németh Szilárd is aláírja, hiába ő a „rezsibiztos”, helyette csak Orbán Viktor és Rogán Antal neve szerepel a levélen.

Forrásaink ehhez csak annyit tettek hozzá: „megértem, hogy Orbán Viktor nem akarja, hogy egy helyen szerepeljen a neve Németh Szilárdéval”.

(CSH)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr805754370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasszembrigád 2014.01.13. 11:59:08

Szerintem eddig sem kedvelte annyira Németh Szilárdot Orbán, ezért nem épült még stadion Csepelen. De az is lehet, hogy nem egy csapatban játszanak.

marcinikus 2014.01.14. 10:20:11

Egy erőszakos, fröcsögő méregzsák. Ha kifröccsen, mindenkit összemaszatol. Ráadásul nem csak pártmegrendelésre maszatol, hanem összevissza. Nem csodálom, hogy kellemetlen alak a pártközpontban is.
Vajon ki akarja, hogy egy ilyen fazon védje őt meg?

mr. Mick 2014.01.22. 21:34:16

szerintem meg mióta ő vezeti Csepelt azóta van némi pozitiv változás, pont azért mert mindenbe beleüti az orrát ami persze csípi sokak szemét!!Bár minden eddigi vezető ennyire lelkes lett volna nem itt tartana ez a kerület..
Ez a fenti mondat különösen tetszik " nem csak pártmegrendelésre maszatol" mert ez bizony igaz is lehet ...talán nem is csak "egy erőszakos, fröcsögő méregzsák" ,mert ki lenne olyan bolond ,hogy a saját érdekeit ,egzisztenciáját veszélyeztetné akár a saját pártján belül is ,ha nem meggyőződésből tenné ...lehet ,hogy én mégiscsak inkább benne bizom mint a többi eddig leszerepelt huszárban...
süti beállítások módosítása