Facebook

A rezsi-rizsa már a kamrában van! Nőttek a társasházak kiadásai

2014.01.16. 07:00 csepelhirek

rezsimese_1389798588.jpg_438x269

Egyik olvasónk kiszámolta, hogy a társasházak konyhájára mennyit is hoz a kormány által több milliárd forintért propagált rezsicsökkentés. Pontosabban, mennyibe kerül?! Mert mint kiderült, a társasházak kiadásait jelentősen megnöveli, hogy a kormánynak kötelesek kampányolni, máskülönben megbüntetik őket.

A Németh Szilárd javaslatára a kormány úgy döntött, hogy 2014. január 15-ig minden társasház köteles jól láthatóan, a jogszabályban előírt formátumban közzétenni, hogy „mennyivel csökkent a ház rezsije”.

– Mindez az jelenti, hogy a társasházaknak, illetve közös képviselőknek saját költségükön minden hónapban el kell készíteniük, ki kell plakátolniuk saját tulajdonú társasházukban a kormányzati propagandát, máskülönben akár félmillió forintra is megbüntethetik őket – írja egyik olvasónk, aki azt is kiszámolta, hogy ezzel együtt már nemhogy csökkentek volna a társasházak kiadásai, hanem még nőttek is.

– Kiszámoltam, hogy egy társasház kiadásainak legnagyobb részét, mintegy 90 százalékát a szemétszállítás teszi ki. Ez esetünkben 2013-ban 68 ezer 241 ezer forint volt havonta, míg 2010-ben csak 59 ezer 310 forintot fizettünk. Ehhez képest eltörpül az a „kemény” 300 forint, amit például a ház világításával takarítunk meg – vezeti le tényszerűen olvasónk.

– Vagyis: ha mindent összevetünk (kiszámítás, kötelező havi közzététel, kötelező tűzvédelmi szabályzat, kéményseprő szakértés, a banki költségek megemelkedett árai), akkor arra a következtetésre jutunk, hogy „Rezsihuszár”-unk igencsak mellényúlt: a társasházak költségei nemhogy csökkentek, de még nőttek is – folytatja.

Olvasónk szerint a legfelháborítóbb az egészben az, hogy a saját tulajdonú társasházakat arra kötelezik, hogy kampányoljanak a kormánynak, máskülönben rájuk uszítják a hatóságokat. Olvasónk így zárja levelét:

 

– Kedves Hatalom! Nem elég, hogy pártotok kisajátította sajtót, a TV-t, a legtöbb plakáthelyet, még a közös képviselőket is kötelezitek, hogy nektek kampányoljanak? Különben a hatóságotokat ráuszítjátok? Hát meddig akarnátok még a polgárok magánéletét kényetekre-kedvetekre feltúrni?

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr245759863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása