Facebook

Szombaton ökonap lesz Csepelen

2014.09.04. 17:30 csepelhirek

oko.png

Szeptember 6-án ökonap lesz Csepelen a Karácsony Sándor utcában, a remélhetőleg szép időben számos programban vehetnek részt az érdeklődők.

Program:

  • 10.00 Keszekusza varázsló – zenés, öko mesejáték a Pódium Színház előadásában
  • 11.00 Tubi, or not tubi – madárbemutató
  • 12.00 Pingvin Pityu interaktív műsora
  • 12.30 Védett zöldterületek Csepelen – Tenk András előadása
  • 13.00 Pingvin Pityu zenés műsora
  • 14.00 „Legszebb konyhakert” pályázat eredményhirdetése
  • 15.00 Zenél a Magnetic zenekar

Sajnos, a plakáton a rendező szerv neve nem szerepel, pusztán a címerek alapján valószínűsíthetjük, hogy önkormányzati rendezvényről van szó. Környezetünk, különösen szűkebb pátriánk, Csepel környezetének védelmére mindenképp fontos ráirányítani a figyelmet – épp ezért örültünk volna, ha az önkormányzat az ellenzék által szervezett ökonap-kezdeményezést (is) elfogadta volna, néhány hónappal ezelőtt hudakjanos.blog.hu. Akkor azonban (még) nem tűnt olyan fontosnak környezetünk védelme: a környezetbarát elveket kiemelten fontosnak tartó, s programjába is szervesen beépítő ellenzéki szervezet családi napjára az Együtt-PM sajnos nem kapott területfoglalási engedélyt a sétálóutcába a most szintén környezetbarátnak tűnő fideszes önkormányzattól. Ez a rendezvény ugyanis állítólag zavarta volna a sétálóutca forgalmát, míg a jelenlegi nyilvánvalóan nem fogja.

Annak is csak örülhetünk, hogy láthatólag az önkormányzat is úgy gondolja, vannak védett zöldterületek Csepelen. Valószínűleg a kerület főtere, a Szent Imre tér nem tartozik ezek közé, hiszen ott épp most irtották ki a zölterület igen jelentős részét – s a kivágott csonkokat végignézve azt sem mondhatjuk, hogy a pusztítás balesetvédelmi okokból történt volna, hiszen a fatönkök túlnyomó többsége tökéletesen egészséges... De talán szombaton délben, a csepeli védett zöldterületekről tartandó előadáson többet megtudhat erről a közönség. Hiszen milyen jó lenne, ha – látva, hogy a környezetvédelem fontosságának kérdésében egyetértünk – nem zavarnák az együttműködést az ehhez hasonló kínos kérdések. S az is jó volna, ha még véletlenül sem merülhetne fel az egyszeri csepeli lakosban olyan gondolat, hogy a környezetvédelem valóban fontos ügye pusztán hirtelen előrántott kampánykérdés lenne, amit elegendő egy évben egyszer, némi kürtőskalács, rétes, csapolt sör és magyaros ételek fogyasztása mellett megemlíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr536670309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása