Facebook

A MÜPA-ban szerepelt a Tamariksa

2015.01.20. 15:10 csepelhirek

Január 17-én délután a Tamariska Táncműhely két iskoláskorú csoportjának tagjaival és lelkes, segítőkész szüleikkel közreműködőként részt vettek a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő "A népzene ünnepe" elnevezésű programon.

Az épületben ezen a délutánon több, a népzenével kapcsolatos program zajlott: WOMEX konferencia, családi programok ill. az esti népzenei gálaműsor színpadi próbái. A Táncház Egyesület ajánlására a koncertszervezők még novemberben a Tamariska Táncműhelyt kérték fel egyedüli néptánccsoportként egy rövid bemutatóra és két gyermektáncház lebonyolítására.

A szereplésekre két alkalommal került sor a délután folyamán, 16.30-17 ill. 17.30-18 óra között. Előtte Gryllus Vilmos koncertje volt, majd a Magonc zenekar, a Tamariska két műsora között pedig az Óbudai Zeneiskolai népzenész növendékei léptek fel. A kiváló népzenei kíséretet most is a nagyszerű, fiatal zenészekből álló turai népzenei együttes, a Zagyva Banda biztosította.

Az első részben a nagyobb lányok, a Fátyolvirágok adták elő a tavaly tanult Páratlan c. koreográfiájukat, a második részben pedig a kicsik az előző nap összeállt darabjukat A tulipános láda titka címmel. Mindkét bemutatót nagyszerű hangulatú táncház követte, amelyben a Tamariskás gyerekek és szülők együtt táncoltak a programra érkező családokkal. A felszabadított táncterület kicsinek bizonyult, mert előzetesen a technikusok és a szervezők kételkedtek benne, hogy majd annyian akarnak táncolni. Hál' Istennek nem lett igazuk, a táncparkett pillanatok alatt zsúfolásig tele lett!

Szólj hozzá!

Címkék: koncert program táncház

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr807091687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása