Facebook

Március 1-től új taffipaxok Csepelen

2015.02.24. 10:29 csepelhirek

traffipax.jpg

Magyarországon továbbra is az elsőbbség meg nem adása, a kanyarodási szabályok be nem tartása, valamint a sebesség nem megfelelő megválasztása a legfőbb baleseti ok, mely szabályszegéseknek jelentős szerepe van a közúti közlekedési tragédiák kialakulásában.

A közlekedésbiztonság növelése érdekében a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság részére 2015. február 06-án új sebességmérő készülékeket adott át, amelyek üzembe helyezésére Csepel illetékességi területén 2015. március 1-én kerül sor.

A sebességmérő készülékek alapfunkciói közé tartozik a sebességmérés, rendszámfelismerés, forgalomszámlálás és a forgalomtorlódás észlelése.

A kerületben a sebességmérő készülékkel változó helyszíneken az alábbi közlekedési szabályok  kerülnek ellenőrzésre:

  • forgalomirányító fényjelző készülék jelzésein történő áthaladások,
  • vasúti átjáróban történő áthaladások,
  • az autóbusz forgalmi sávjainak használata,
  • leállósávok igénybevétele,
  • biztonsági öv használata.

Továbbá ezen sebességmérő készülékek már alkalmasak arra is, hogy észleljék a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését, a kötelező haladási irányra vonatkozó előírások be nem tartását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr957210973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása