Facebook

Kováts Dániel csepeli fideszes képviselő fölözné le az ételrendelési piacot?

2015.02.26. 17:09 csepelhirek

kd.jpg

A Netpincér felvásárlása után piacvezető pozícióba kerülő német Foodpanda brutálisan megemelte a szerződött éttermek által fizetendő jutalékot, amit több piaci szereplő szerint is fenntarthatatlan. A Foodpanda magyar leányvállalatát szeptember óta Csepel fideszes önkormányzati képviselője vezeti, aki a szolgáltatások színvonalának emelésével magyarázza az emelést.

Több étterem-tulajdonos is felháborodott a Netpincér új üzletpolitikáján, ami a 7 százalék körüli jutalékot 15 százalékra emeli. Többen is úgy nyilatkoztak a Magyar Narancs eheti számában, hogy a megemelt jutalékot nem tudják kigazdálkodni, ugyanakkor a forgalmuk jelentős részét a Netpincér hozza be. "Ha egy étterem bejelenti az alkalmazottait és beüti a bevételeit, komoly áremelés nélkül biztosan nem lesz képes kitermelni ekkora jutalékot" - mondja a Síp utcai Attaboy Bistro ügyvezetője, aki visszautasította a Netpincérrel való együttműködést. Kováts Dániel, a Netpincért tulajdonló Foodpanda fideszes ügyvezetője azt hangsúlyozza, hogy a magasabb díjért cserébe többletszolgáltatásokat kínálnak, például több hirdetést biztosítanak és mobilalkalmazást is indítottak. A német hátterű Foodpanda tavaly decemberben vásárolta fel a piacvezető magyar Netpicért, így domináns pozícióba kerülve a magyar ételrendelő piacon.

(hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr907222703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása