Facebook

Káció, akáció… nyelvi felmérés

2015.06.11. 21:31 csepelhirek

felmeres.jpg

Június 11-én, egy nappal az utolsó normál tanítási nap előtt, két nappal az évzárók előtt dolgozatot írt minden 6.-os és 8.-os diák.

Június 11-én, amikor már nagyjából lezárták az év végi jegyeket (a nyelvi szintfelmérést amúgy sem osztályozzák), amikor odakint tombol a kánikula, amikor már maximum az év végi műsorra készülnek a legtöbb iskolában (ahol nem, ott már csak a nyári szüneten jár diák és tanár esze egyaránt), amikor mindenki, aki pedagógus, szülő, vagy látott már közelről gyereket, tudja, hogy gyakorlatilag használhatatlanok a diákok, beültetik dolgozatot írni őket.

Csütörtök reggel nyolctól ugyanis minden angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanuló hatodikos és nyolcadikos diáknak kötelező volt nyelvi tesztet írni. A hatodikosoktól nagyjából A1-es, nyolcadikosoktól pedig A2-es tudásszintet várnak el, mindkettő alacsonyabb az alapfokú nyelvvizsga szintjénél.

A tanév rendje szerint hétfőn (csak mert akkorra esik június 15-e!) még lesz egy tanítási nap – ez önmagában a gyerekek ellen elkövetett merénylet. A bizonyítványt ráadásul csak még rá néhány napra adhatják ki az iskolák. Csütörtökön pedig – mindenfajta motiváció nélkül – nyelvi felmérővel örvendeztették meg a diákokat.

Pedig tényleg jó ötlet lenne egy ilyen átfogó nyelvi felmérő.

Foglaljuk össze a gyerekközpontú magyar iskolarendszerben tanulók év végi naptárát:

..káció (június 11.): nyelvi felmérő a 6., és 8. osztályosoknak,

.akáció (június 12.): majdnem utolsó tanítási nap, sok helyen évzáró, tanév végi műsorok, ballagás, de bizonyítványt nem osztanak,

még mindig akáció (június 13.): ahol nem pénteken volt az évzáró és ballagás, legtöbb helyen ezen a szombaton van,

még mindig akáció (június 14.): tanévzáró szentmisék országszerte, ez egyelőre nem mindenkinek kötelező, de a boltok zárva vannak.

Vakáció (június 15.): utolsó tanítási nap, értelme semmi, de ez a rend, be kell menni (bizonyítvány nincs).

Vakáció mínusz …: (június 16., 17., 18., 19., vagy 20.): ezen a napon átvehető a bizonyítvány, de legalább addig már nem kell bemenni, olyan is van, hogy az évzáró ünnepséget is e napra szervezték.

(hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr327535378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása