Facebook

Csepel továbbra is szennyezett, a forgalomkorlátozást visszavonták, a BKV ma még ingyenesen használható

2017.01.27. 09:33 csepelhirek

Péntek hajnalban a Főpolgármesteri Hivatal visszavonta a szmogriadó riasztási fokozatát, így ma már csak a tájékoztatási fokozat van érvényben. Mindez azt jelenti, hogy a korábban a fővárosi forgalomból kitiltott személygépjárművek is újra szabadon közlekedhetnek. A BKK ennek ellenére arról tájékoztatta a Facebook oldalán a fővárosi lakosokat, hogy lehetőség szerint használják a közforgalmú közlekedési eszközöket, és még a mai napon elfogadják jegy helyett azon járművek forgalmiját, melyek környezetvédelmi besorolása 0, 1, 2, 3, 4 kategóriájú.

"Budapesten visszavonták a szmogriadó riasztási fokozatát, de lehetőség szerint továbbra is szüneteltessétek az egyéni gépjárműhasználatot, és használjátok a közösségi közlekedést. Fontos információ, hogy Budapest közigazgatási határán belül a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású forgalmi engedély felmutatásával ma még ingyen utazhattok a BKK járatain"

                                                                  (BKK facebook bejegyzés)

Üröm az örömben, hogy a fővárosban továbbra is Csepelen a legnagyobb a szállópor szennyezettség, hiszen annak a 24 órára számított átlagos koncentrációja a Királyerdőben található mérőponton mutatta a legnagyobb értéket, de ez az érték is már csak a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelését követeli meg.

(hvg.hu, csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7712159491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása