Facebook

A Csepeli Hírmondó lapigazgatója hazudozik, a fizetését meg titkolja

2017.03.23. 19:30 csepelhirek

Érdekes írások jelentek meg a legfrissebb Csepeli Hírmondóban. A szélsőjobbos Demokratánál dolgozó, másodállásban a Csepeli Hírmondónál ki tudja mennyi közpénzből fizetett Szentesi Zöldi László útszéli stílusban nyilatkozik Csepel választott országgyűlési képviselőjéről. Megkérdeztük dr. Szabó Szabolcsot, hogy vajon mitől lett ennyire ideges Szentesi Zöldi?

Képviselő úr arról tájékoztatta hírblogunkat, hogy Szentesi Zöldi szokásához híven hazudozik. Az elmúlt hónapokban mindössze kétszer keresték meg kérdéseikkel, és azok sem Csepelhez kapcsolódtak, hanem egyszerű lejárató kampányhoz kértek tőle aláfestést. Az egyik esetben Lass Gábor nevű bértollnokuk valamiért a Szlovéniában engedélyezendő melegházasságról akarták kérni a képviselő véleményét, míg a másik esetben az Együtt XVIII. kerületi önkormányzati képviselőjéről kérdezgettek. Elkértük a képviselőtől a kérdésekre adott válaszait, és jót nevettünk. Most már értjük, hogy miért nem merték közölni egyik választ sem, mert elég rendesen kiosztotta a Fideszes bértollnokokat. Persze Szentesi Zöldi Lászlót valószínűleg az idegesítette fel igazán, hogy teljes joggal rákérdezett dr. Szabó Szabolcs: vajon mekkora fizetést kap az adófizetők pénzéből? Erre ugyanis közérdekű adatigénylésként beadott kérdésre nem voltak hajlandók válaszolni a bátor csepeli Fideszesek.

De akkor nézzük azt a két megkeresését, amit az elmúlt fél évben Csepel képviselője irányába küldött (ugye erre írta Szentesi Zöldi, hogy ők rendszeresen kérdeznek. Hát ha ez a rendszeres, akkor megesszük a kalapunkat), és az azokra adott válaszokat:

 

2017. március 2.

Lass Gábor (Csepeli Hírmondó): A Csepeli Hírmondó következő számában szeretnénk megkérdezni Németh Szilárd és Szabó Szabolcs véleményét azzal kapcsolatban, hogy Szlovéniában legalizálták az azonos neműek közötti házasságot. Egyetért-e, támogatja, véleménye szerint hazánkban sor kerülhet-e erre.

dr. Szabó Szabolcs (Csepel országgyűlési képviselője): Elég szomorú, hogy a Csepeli Hírmondó szerkesztője azt tartja a legfontosabbnak, hogy házasodhatnak-e a melegek Szlovéniában, vagy sem.  Véleményem szerint ennél nagyságrendekkel fontosabb téma lett volna az Olimpiával kapcsolatos kérdésekről kérdezni a kerület választott országgyűlési és helyi képviselőit. Sokkal fontosabb lett volna tisztázni, hogy az olimpiai pályázat visszavonása sem okozhat Csepelnek hátrányt, lévén minden infrastrukturális fejlesztésről azt állították, hogy az úgyis megvalósul, tehát az nem számít bele az olimpiai költségekbe. Sokkal fontosabb lett volna az elmúlt években arról kérdezni a kerület választott országgyűlési és helyi képviselőit, hogy mi a véleményük Csepelről, a csepeli fejlesztésekről, illetve milyen elképzeléseik vannak ezzel kapcsolatban? Sokkal fontosabb lett volna korrekt, részrehajlástól mentes módon beszámolni arról, hogy a kerület országgyűlési képviselője milyen munkát végez.  Sokkal fontosabb lett volna beszámolni olyan kerületi rendezvényekről és karitatív akciókról is, melyeket történetesen nem a helyi Fidesz szervez.  Sokkal fontosabb lett volna tisztázni – ha már annyit foglalkoznak Németh Szilárddal, akinek közjogilag semmi köze nincs Csepelhez, hiszen elbukta a választást -, hogy miért menekülnek a válogatott birkózók Csepelről, és hogy mi lett a régóta ígért birkózócsarnokkal? És ha már menekültek: a menekültek elleni ellenszenv szítása helyett inkább az elfogulatlan tájékoztatásra kellett volna törekedni, és nem azt hazudni, hogy Csepel országgyűlési képviselője menekülteket akar Csepelre telepíteni.   

(megjegyzés: a választ nem merték lehozni, pedig a helyi Fidesztől sem áll messze a politikai ellenfelek lebuzizása)

 

2017. március 18.

Szentesi Zöldi László (Csepeli Hírmondó): Arra kérem, hogy hétfő reggel kilenc óráig szíveskedjék megválaszolni röviden (összesen nem több, mint 1500 karakterben) az alábbi kérdéseket. A Csepeli Hírmondó következő számában szeretnénk közölni a véleményét. Egyúttal megkérem arra, hogy a kérdésekre válaszoljon, maradjon a tárgynál. Előre is köszönöm.

- Mi a véleménye arról, hogy az Ön párttársa, Mérő Péter Ferenc XVIII. kerületi önkormányzati képviselő torokelvágással fenyegette meg Orbán Viktorékat?

- Megerősíti-e, hogy fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene?

- Az Együtt Csepelen is hasonló torokelvágásokat tervez kormánypárti politikusok ellen?

 

Tudtommal etikai eljárás indult Mérő Péter ellen, és az Etikai bizottság minden bizonnyal megfelelő döntést fog hozni az Együtthöz méltatlan viselkedése miatt. Mint ahogy a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely is nyilvános állásfoglalásban jelezte, hogy a felvételt készítő kolléganője is újságíróhoz nem méltó módon viselkedett, és Jurai Kata (a pontos név: Jurák Kata – a szerk.) szakmaiatlan magatartása a PestiSrácok szerkesztőségében is komoly vitákat eredményezett.

Egyben reményemet fejezem ki, hogy a Csepeli Hírmondó lesz annyira elfogulatlan, hogy Németh Szilárdot is megkérdezi a Fidesz frakcióban ülő Mengyi „Voldemort” Roland ellen történt vádemelés, vagy épp’ a Fidesz frakcióban ülő Simonka Róbert ellen indult nyomozás kapcsán a Fidesz által ellenük kezdeményezett etikai eljárás állásáról. Feltételezem továbbá, hogy hasonló kérdést fognak feltenni Németh Szilárdnak az uniós pénzen magának és a fiának „vendégháznak” álcázott házat építő Fideszes izsáki polgármester ügyében. Feltételezem tovább, hogy megtudunk valamit az ittas vezetés miatt jogerősen elítélt Borbély Lénárd elleni etikai eljárás állásáról.

Mindezek mellett továbbra is szomorúnak tartom, hogy az adóforintokból fenntartott Csepeli Hírmondó továbbra sem a Csepelt érintett ügyekben kérdezi a kerület megválasztott országgyűlési képviselőjének a véleményét. A pártos lejárató kampány generálása helyett nagyságrendekkel fontosabb téma lehetett volna az olimpiai pályázattal kapcsolatos kérdésekről beszélgetni. Sokkal fontosabb lett volna az elmúlt években arról kérdezni a kerület választott országgyűlési és helyi képviselőit, hogy mi a véleményük Csepelről, a csepeli fejlesztésekről, illetve milyen elképzeléseik vannak ezzel kapcsolatban? Sokkal fontosabb lett volna korrekt, részrehajlástól mentes módon beszámolni arról, hogy a kerület országgyűlési képviselője milyen munkát végez.  Sokkal fontosabb lett volna beszámolni olyan kerületi rendezvényekről és karitatív akciókról is, melyeket történetesen nem a helyi Fidesz szervez.  Sokkal fontosabb lett volna tisztázni – ha már annyit foglalkoznak Németh Szilárddal, akinek közjogilag semmi köze nincs Csepelhez, hiszen elbukta a választást -, hogy miért menekülnek a válogatott birkózók Csepelről, és hogy mi lett a régóta ígért birkózócsarnokkal? És ha már a kérdéseknél tartunk: közérdekű adatigénylésünkre Csepel jegyzője nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, hogy Szentesi Zöldi László az adóforintokból finanszírozott Csepeli Hírmondó lapigazgatója egészen pontosan mekkora havi fizetést kap. Esetleg elárulná nekünk végre a lapigazgató úr, hogy mennyit is kap a Csepelen végzett „munkájáért”?

 

Látható tehát, hogy az egyetlen értelmezhető kérdésre pontos választ kapott Szentesi Zöldi, de ezt követően rendesen kiosztotta a magát újságírónak csúfoló bértollnokot. Szentesi nem véletlen lett ideges, mert Csepel országgyűlési képviselője joggal vetett fel neki mindkét kérdésére, hogy a Csepeli Hírmondó lapigazgatójaként talán inkább Csepel ügyeivel kellene inkább foglalkozni.

Csak így tovább!

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6712365369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása