Facebook

Hogyan készül a karácsonyra? (2. rész)

2013.12.12. 13:59 csepelhirek

karacsonyegyedul_1386840669.jpg_210x295

Egyre közeledik a karácsony, most hétvégén már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Csepelieket kérdeztünk meg arról, hogy miként készülnek a karácsonyra és mit várnak az új évtől?

"A feleségemmel most először fogunk egyedül ülni a karácsonyi asztalnál. A fiam és a családja idén nyáron Angliába költözött, valamilyen kiejthetetlen nevű településre, így az unokákkal sem találkoztunk azóta. Persze sokszor beszélünk telefonon, de hát az mégsem az igazi. Az interneten állítólag lehetne kamerán keresztül is látni őket, de ahhoz meg nem értünk. A fiam azt mondja, hogy még nem tudtak annyi pénzt összegyűjteni, hogy mind a négyen haza tudjanak jönni repülővel karácsonyra, nekünk meg a nyugdíjból nem telik rá, meg egyébként is félek a repüléstől. Szóval ezt most egy kicsit szomorkás ünnep lesz. Remélem a nyári szünetre hazajönnek majd, és lesz alkalmunk unokázni. Remélem addigra nem felejtenek el magyarul."

Egyébként református család vagyunk, így Szenteste csak kakaót és kalácsot eszünk, meg persze szokás szerint elmegyünk majd a karácsonyi istentiszteletre is. Nagyon jó érzés ilyenkor a templom felé sétálni, főleg ha a hó is ropog egy kicsit az ember lába alatt"

(I. L., 64 éves nyugdíjas férfi)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr365687205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása