Facebook

Emlékkiállítás a magyarok mellett kiálló Szczecinről

2013.12.13. 11:34 csepelhirek

csepel_1386958193.jpg_605x453

Mint beszámoltunk róla, a héten lengyel küldöttség járt Csepelen. A lengyelországi Szczecin lakossága bártan kiállt 1956-ban a magyar forradalmárok mellett, még segélyszállítmányokat is küldtek Magyarországra. Ennek emlékére felavatták a boldoggá avatott Jerzy Popieluszko atya, a lengyel Szolidaritás egyek legismertebb támogatójának emléktábláját, valamint szabadtéri kiállítás készítettek a Szent Imre téren az 1956-os szczecini eseményekről.

Sajnos a kiállítás nem igazán lett népszerű, mert nem túl forgalmas helyen van, ráadásul nincs semmilyen egyéb attrakció, amit oda vonzaná a csepelieket. Egy karácsonyi vásár részeként sokkal hatásosabb lett volna a kiállítás. Egy pohár forraltbort kortyolgatva az ember szívesen elolvas néhány tablót.

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr85689366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása