Facebook

Januárban kezdődhet az új Okmányiroda kialakítása

2013.12.18. 06:30 csepelhirek

okmanyiroda_1387277266.jpg_640x480

Mint minden csepeli polgár tapasztalhatta, áldatlan állapotok uralkodnak az Okmányirodában. Az új szabályozás szerint ugyanis 2012-ben az fővárosi okmányirodákat a Fővárosi Kormányhivatal vette át, az ott dogozókkal és az épületekkel egyetemben. Mivel a csepeli városvezetés nem akarta az okmányirodának korábban otthont adó Petz Ferenc utcai épületet átadni a Fővárosi Kormányhivatalnak, ezért az átadás előtt átköltöztették az egyébként arra alkalmatlan Szent Imre tér 3. alatti épületben.

Az okmányiroda jelenlegi épülete persze alkalmatlan erre a célra, amint az előre borítékolható is volt. Kaotikus az ügymenet, nincs elegendő hely az ügyintézésre várakozóknak, mondhatni balkáni körülmények uralkodnak a Szent Imre tér 3-ban. Ezért a képviselőtestület úgy döntött, hogy 10 millió forint hozzájárulást szavaz meg az Okmányiroda átköltöztetéséhez /440/2013 (VII. 18.) Kt./, a várhatóan 2014. januárjában-februárjában elkészülő új helyére, a Csepel Plázába. Bár a központosított közbeszerzési eljárás meghiúsulása miatt most még bizonytalan, hogy miként lehet az említett 10 millió forintot az új helység bebútorozására költeni (erről Pesty Imre tájékozatta a városvezetést a múlt hónap végén), de reményeink szerint ez nem gördít akadályokat az új, várhatóan ügyfélbarát iroda kialakítása elé.

Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy ennyi gond és probléma után nem gondolják-e úgy a város vezetői, hogy mégis jobb lett volna a Petz Ferenc utcában hagyni az okmányirodát? Miért kell másfél éven belül már a harmadik helyre mennünk, ha ügyet akarunk intézni? És végül: milyen hasznosabb célra lehetett volna elkölteni ezt a 10 millió forintot, ha marad az eredeti helyén az okmányiroda?

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr125696377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása