Facebook

30 milliót kap a Munkásotthon?

2013.12.19. 09:50 csepelhirek

munkasotthon_1387442975.jpg_640x430

Csepel Önkormányzata 2010 óta látványosan magára hagyta a Munkásotthont. A magánalapítvány által üzemeltetett intézmény nemcsak konkrét pénzügyi támogatást nem kapott az Önkormányzattól, de az összes önkormányzati és iskolai rendezvényt is más intézményekben rendezték az utóbbi években, ráadásként pedig a pályázatokhoz szükséges támogató nyilatkozatokat sem adták ki. Németh Szilárd hozzáállását jól mutatja, hogy az utóbbi években nem is állt szóba a Munkásotthon vezetőivel.

A tegnapi közgyűlésre előterjesztett határozat alapján azonban 2014-ben várhatóan 30 millió forinttal támogatja majd az Önkormányzat az intézményt, amely így talán részben be tudja pótolni azokat a fejújítási és karbantartási munkákat, melyekre nem volt pénz az utóbbi években. Mindennek minden csepeli polgár csak örülhet, azonban érdemes idéznünk a határozati javaslat szövegéből:

A csepeli kultúra jelentőségét mindig is stratégiai jelentőségnek tartottam, amiben a Munkásotthonnak kiemelt szerepet kell, hogy jusson. Már polgármesteri ciklusom elején is rendkívül fontosnak éreztem a Önkormányzat és a Munkásotthon együttműködését. Ennek azonban kizárólag szakmai, kulturális alapon és nem pártpolitikai alapon kell működnie, biztosítva az átláthatóságot,  - önkormányzati támogatás esetén – hiszen közpénzről van szó. Olyan helyzetet kell teremtenünk, hogy a csepeliek pontosan tudják, hogy az adóforintok kinek, mi célból mennek és mire hasznosulnak.”

A szöveg alapján két dolgot biztosan megállapíthatunk:

1, a szerző sajnálatos módon elbukott a magyar nyelvvel folytatott küzdelemben,

2, ennél cinikusabb, valóságtól elrugaszkodottabb szöveget ritkán olvasni.

(CSH)

Frissítés: a határozati javalatot megszavazták, így most már biztos, hogy némi forráshoz jut a Munkásotthon. Csupán három évet kellett rá várni. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr475699159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasszembrigád 2013.12.20. 08:18:58

Bizonyára nem Német Szilárd fogalmazta ezeket a mondatokat. Akivel megíratta, azt írta le aminek történnie kellett volna. Azt hiszik, most ébredtünk 3 éves kómából, és bármit beadhatnak nekünk. Amit tesznek, az nem a hozzá nem értés miatt van, egyszerüen aljasok, lenézik, kisemmizik, megalázzák Csepel lakosságát. Az a szörnyű, hogy mindezt megtehetik MÉG. Rajtunk múlik, hogy jövőre mi lesz vele és velünk. Remélem keményen megbűnhődik azért, amit elkövetett.
Hosszú időre bezárják és elhajítják a kulcsot.
süti beállítások módosítása