Facebook

Karácsony előtti politikai dömping a postaládákban

2013.12.21. 21:33 csepelhirek

tarlos_1387657933.jpg_244x346

Az elmúlt napokban több érdekes anyagot is kiszórtak a csepeli postaládákba. 

Először is megkaptuk Németh Szilárd István karácsonyi üdvözlőkártyáját. Egy elég visszafogott, már-már jónak nevezhető anyagot sikerült összehozni a helyi FIDESZ-KDNP csapatának. Már csak remélni tudjuk, hogy nem önkormányzati forrásból finanszírozták. 

A második kiadványt Tarlós István készíttette. Sajnos ez bizonyosan közpénzből készült, és sajnos a tartalma is inkább a vállalhatatlan kategóriába sorolható. Az anyag részben olyan projektekre hivatkozik, amit még az elődei indítottak el, részben olyan dolgokra büszke, amire normális ember nem lenne az (lásd hajléktalanok kitiltása a közterületekről). Az anyagban több csepeli utalás is van. Megemlítik például a 2010-es főpolgármesterré választása idején már építés alatt álló gerincutat, az akkora gyakorlatilag elkészült Központi Szennyvíztisztítót, az akkorra már előkészített és kivitelezés előtt álló csepeli csatornahálózatot. Ezen kívül Tarlósnak láthatóan elfelejtettek szólni, hogy gond van az új Alstom metrószerelvényekkel, és hogy a villamos-tender is eléggé rosszul áll, szóval azokra nem kellene annyira büszkének lenni.

És végül megkaptunk a Csepeli Hírmondó karácsonyi számát. Ebből megtudhattuk, hogy Németh Szilárd újabb emlékművet szeretne állíttatni, most éppen a Marco Casagrande által tervezett Szabadság oszlopát. Ennél problémásabb, hogy elkezdték meghirdetni a még önkormányzati tulajdonú lakások eladását. Hosszas beszámolót olvashatunk a lengyelországi Szczecinből érkezett küldöttség programjáról, valamint Jerzy Popieluszko emléktáblájának és egy 1956-os emlékkiállításnak az avatásáról. Ezen kívül olvashatunk apró helyi színes híreket, valamint egészen értékelhető karácsonyi témájú anyagokat is. Persze tájékoztatnak mindet Németh Szilárd Bocskai-díjáról is, amit a magyarságért végzett munkájáért kapott (ezt inkább felejtsük is el gyorsan, mert annyira kínos). Mindezek ellenére eddig a pontig még nagyon panaszra se lenne okunk, de megint jön egy 6 oldalas kampányanyag, amiben a csepeli gyerekek utaztatásáról számolnak be, és használják ki a gyerekeket megint egyszerű kampánycélokra. Itt jegyezzük meg, hogy információink szerint az önkormányzat saját buszt és buszsofőrt kíván rendszeresíteni a jövőben, pedig nem is olyan régen még ez ellen hadakoztak. De hát változik a világ.

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr655703908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása