Facebook

Ezek a szemét levelek - egy csepeli olvasónk levele Németh Szilárdnak

2014.01.01. 15:36 Donika

14043402-envelope-with-colourful-ribbon-on-white_1388498012.jpg_400x265

Tisztelt Polgármester Úr, Kedves Szilárd!

Megint kaptam Tőletek egy levelet, pedig már a múltkorival is komoly bajaim voltak. Azt hittem ezek után már vége lesz erre az évre a közpénz pazarlásnak, de nem! Igaz, most nem egyedül írtad a levelet. Miket beszélek, eddig sem Te írtad őket. Mondd csak, hány napig dolgozott éjjel-nappal a RP csapat mire összehozták ezt a kis gyöngyszemet? Remélem azért jól megfizettétek őket Tarlóssal! Végül is, amit lehetett kihoztak a dologból.
Na de vegyük sorra miről is szól ez a mostani pénzkidobás:
Alapvetően egy karácsonyi üzenetnek álcázott önfényezésről van szó. Mondjuk az egy kicsit zavaró, hogy a levelet jóval karácsony után kaptam meg, de végülis ez a Fidesztől nem is olyan meglepő. Mi van Szilárd, renitenskedik a posta? Szólj a főnöknek, hogy csapjon oda nekik! Elvégre rezsiharc van, azt a hétszázát!

Jut eszembe, hallom levettek a rezsiügyről! Gratulálok! Szép teljesítmény!
Nem baj, talán most több időd lesz egy kicsit a kerülettel is foglalkozni, ráférne! Fel lett már takarítva az összetört üveg a két buszmegállóban? Tudod, amit még novemberben kitörtek a vandálok! Ugye-ugye! Tudod, egy valamit azért furcsállok, de nagyon. A minap ráakadtam az önéletrajzodra az önkormányzat honlapján. Megmondom őszintén, elég jó benyomást tett rám. Ha nem ismerném a kerületben végzett „munkádat”, még azt hinném, hogy egy normális ember irányítja a kerületünket. De hát jól tudjuk mindannyian, mi az igazság.

Szóval olvasom, hogy 97-ben környezetpedagógus továbbképzésen vettél részt az ELTE-n. Az a furcsa ebben számomra, hogy aki ennyit tanult a környezetről, az talán jobban is odafigyelhetne a kerülete állapotára. Elvileg Te tanár lennél, vagy mi. Így mutatsz jó példát a diákoknak, hogy hagyod lepusztulni a kerületet?

És itt van most ez a levél is, amelyben arról írtok, hogy mennyit tettetek a kerületben a szelektív hulladékgyűjtésért. Soroljátok itt az állítólagos eredményeiteket, amiket valljuk be, nem igazán lehet ellenőrizni. Nekem, mint csepeli lakosnak leginkább az tűnik fel, hogy Csepel utcáin egyre több a szemét. Olyan érzés ez, mintha a kerületnek nem lenne gazdája.
Soroljátok a jövőbeni terveket is ezen a téren, és itt van az a rész, amiért én igazából úgy éreztem, hogy le kell írnom a gondolataimat és közzé kell tennem. Engedd meg, hogy idézzek a levélből: „A szelektív hulladékgyűjtés egyszerű és kényelmes, házhoz menő rendszere az Ön háztartásában még nem érhető el….”

Tehát, ha jól értem, akkor nekem most egy olyan rendszernek kéne örülnöm, ami még nincs is! Hát tudod… Sőt, ha még azt is figyelembe veszem, hogy hogyan váltottad be a korábbi ígéreteidet (lásd. Csepelnek saját kórháza lesz, rendes fedett uszodája stb.)… Hát, őszintén szólva, nem sokat várok ettől sem.

A végére maradt még egy apró kérdésem: Miért FKF-s borítékba küldtétek el a levelet? Miért nem saját költségeteken? Mi van, már nem futja a kerületi önkormányzatnak céges borítékra? Ejnye-ejnye! Az ördög mindig a részletekben lakozik!

(egy csepeli polgár)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr265718941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása