Facebook

Készül a Narancs Csepel című könyv? Javaslatok a 4. fejezethez.

2014.01.06. 06:25 csepelhirek

varganorman_1388831315.jpg_900x598

A Narancs Csepel című könyv negyedik fejezete a személyi kérdésekről szólhatna. Vegyünk először egy olyan embert, akiről szinte alig lehet tudni valamit, mégis hatalmas karriert futott be Csepelen. Nézzük meg, hogy ki is az a Varga Norman, akire Németh Szilárdék rábízzák a csepeli gyerekeket?

 

A nagy futás

Varga Norman karrierje gyorsan ívelt felfelé az elmúlt 1-2 évben. A korábban ketrecharcos fiatalember neve akkor lett ismert, amikor óriási hírverés mellett Budapesttől egészen Londonig futott az Olimpiai Játékok megnyitójára. A nagy futás Csepelről indult, személyesen Németh Szilárd sütötte el a rajtpisztolyt, sőt még a képviselőtestülettel is megszavaztattak 200 ezer forint hozzájárulást. A futást azonban kezdettől fogva kételyek övezték. Egyrészt korábban semmilyen érdemi eredményt nem produkált Varga Norman (mindössze egy hat kilométeres verseny eredménylistáján találták meg a nevét), márpedig több mint 2000 kilométert nem lehet csak úgy lefutni, az még a legjobb ultramaratonistáknak is nagy kihívást jelentene. Magát a futást voltképpen nem lehetett követni, jóformán csak a szervezők által készített PR fotók jelentek meg. A szakemberektől ultramaratonistáktól érkező kérdésekre nem válaszolt, sőt kitiltotta őket a facebook oldaláról. Később kínos magyarázkodásokba bonyolódott. Nem viselte meg a futás, de még le sem barnult. A legfurcsább az, hogy néhány napig állítólag egy 20 kg-os hátizsákkal futott, miközben az eredményei jobbak voltak, mint az azt megelőző napokban. Ráadásként pedig egyszer izomszakadásról adott ki közleményt a csapata, amivel nemhogy futni, de még sétálni sem nagyon lehet.

 

Mihez ért vajon Varga Norman?

Persze eddig még nem annyira érdekes a történet, hiszen láttunk már pont elég gyanús teljesítményt ebben az országban. A furcsa csak az, hogy ezt követően Németh Szilárd Csepel díszpolgárává avatta Varga Normant (2012. szeptember 27.), majd pedig ezt követően ifjúsági referenssé nevezték ki, nem is kevés fizetésért. A döntés azért érdekes, mert egyrészt hosszas kutakodás után sem sikerült kideríteni, hogy milyen szakirányú végzettsége van Varga Normannak, ami alapján kinevezték erre a felelősségteljes feladatra. (egyes információk szerint még érettségije sincs). Annyi biztos, hogy 1987-es születésűként még maga is fiatalember, így személyes kötődése biztosan van. Ez elég?

Annyit tudunk, hogy a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke, de az egyesület konkrét tevékenységéről semmit sem lehet tudni. Azt se tudjuk, hogy hány tagjuk van, és hogy konkrétan milyen szakmai tevékenységet folytatnak. Íme egy jellemző részlet egy általa tartott sajtótájékoztató anyagából (2013. január 26.):

 

Tekintettel az elmúlt időszakban történt „diszkóbalesetekre”, (West Balkáni tragédia, szigethalmi késelés stb.) úgy érezzük, tennünk kell valamit, hiszen felelősséggel tartozunk fiataljaink iránt. Egy munkacsoportot alakítunk, mely szakértők bevonásával a fiatalok szokásait, igényeit vizsgálja majd. Az így szerezett információk alapján elindított kezdeményezések remélhetőleg kiemelten tudják majd a fiatalok érdekeit szolgálni

 

Ennél semmitmondóbb szöveget nehéz lenne összeállítani. Az mindenesetre tény, hogy az önkormányzat ifjúsági referenseként előadásokat tart a helyi iskolásoknak, illetve gyerekprogramok szervezőjeként jelenik meg.

Nagyon beszédes az interjú, amit az NTV-nek adott Varga Norman. Ebben elmondja, hogy épp’ egy egészségfelmérő (sic!) kampányt folytatnak, mely során megállapítják a túlsúlyos gyerekek arányát, amire alapozva majd tudományos publikációkat jelentetnek meg. Egyrészt tudnivaló, hogy a szakirodalomban alaposan kutatott területnek számít a gyerekek egészségi állapotának a vizsgálata, másrészt azóta sem láttuk a Varga Norman által jegyzett tudományos publikációkat.   

Mindezek ellenére gyorsan ível felfelé Varga Norman karrierje, hiszen a „civil szféra képviselőjeként” részt vesz a 2013-ban felállított a kormány által felállított Ifjúsági Szakmai Érdekegyeztető Fórum (ISZEF) munkájában. Bár a megalakulását követően erről a szervezetről sem sokat hallottunk, csak néhány nem túl acélos munkaanyagot készítettek el (pl. Magyar Ifjúság 2020).

 

Kérdéseink:

- Egészen pontosan mit is csinál Varga Norman ifjúsági referensként?

- Milyen végzettsége van Varga Normannak, ami feljogosítja erre a munkára?

- Mennyibe kerül annak az irodának a bérlése, amit a Csepel Plázában üzemeltetnek?

- Egészen pontosan milyen munkát végez Varga Norman egyesülete?- Egészen pontosan mennyibe is került az adófizetőknek eddig Varga Norman támogatása? 

- Milyen kapcsolat van Varga Norman és Fidelitas között?

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr485731566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása