Facebook

Leépítések a csepeli egészségügyben: furcsa állapotok a Jahn Ferenc kórházban (3. rész)

2014.01.22. 11:00 csepelhirek

korhaz_1390379806_1390588373.jpg_554x634

Sorozatunk első két részében volt szó csepeli egészségügyi ellátásban tapasztalható lehetetlen állapotokról, illetve a mammográfiai szűrővizsgálatokról. Mostani bejegyzésünkben a Jahn Ferenc Kórházról szerzett tapasztalatokat foglaljuk össze.

Mint minden dél-pesti polgár, így a csepeliek is pesterzsébeti Jahn Ferenc kórházba járnak egészségügyi problémáikkal. Hol vannak már a régi szép idők, amikor helyben kapták meg a csepeliek a kórházi ellátást! Ma az egykori kórházban (Weiss Manfréd Kórház) csak egy rehabilitációs részleg működik, amely alig 100 ember ellátását tudja megoldani. Persze a helyi fideszesek a választások előtt a kórház újbóli megnyitását ígérték, de abból nem lett semmi.

Szóval ebbe a kívülről nem túl bizalomgerjesztő intézménybe járnak a csepeliek, és sajnos belül sem jobb a helyzet. Pont most volt belőle botrány az index.hu-n, hogy harmadik világbéli körülmények fogadják a betegeket: kosz és lepusztultság uralkodik bizonyos osztályokon. A botrányt speciel egy negyven éve Németországban dolgozó férfi robbantotta ki, aki édesapját vitte a neurológiai osztályra. Így írt az élményeiről:

A neurológiai osztályon kosz és retek mindenhol. Amikor apám zoknija leesett, lehajoltam érte a földre. Láttam, hogy az ágy alján pókháló van és furcsa foltok. Nem tudtam megállapítani, hogy rozsda vagy vér vagy mindkettő. Szinte mindennap láttuk, hogy a padlón tabletták vannak: nem értettük, hogy kerültek oda, és azt sem, hogy miért hagyták ott őket. Amikor az infúzióba visszafolyt a vér, a nővér a véres folyadékot egyszerűen a kórterem padlójára csorgatta. A nővérek úgy bánnak a betegekkel, mint a kutyákkal. Volt, hogy este hétkor kérte, hogy cseréljék ki a pelenkáját, de ezt csak reggel hétkor tették meg. Csak ketten voltak közülük, akiket az Isten is erre a pályára teremtet, és a betegszállítók is nagyon készségesek voltak, de a többieket azonnal el kellene tanácsolni erről a pályáról.”

Egy olvasónk hasonló tapasztalatokról számolt be. A kórház beszámolója szerint úgy szerez többlet bevételeket, hogy a sürgősségi osztály fertőző betegeket is hajlandó fogadni. A probléma az, hogy a Jahn Ferenc Kórháznak nincsen megfelelő felszereltsége a fertőző betegek kezelésére. A Kórház olyan módon is spórol, ahogy nem szabadna: egyszer használatos eszközök sokszori felhasználásával, ill. nem megfelelő fertőtlenítéssel (kivéve persze amikor ellenőrzés van).

Persze nem minden osztályon ennyire rossz a helyzet, a szülészet és a belgyógyászat kifejezetten jó hírű.

(forrás: index.hu, CSH)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr235774677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

történész 2014.01.23. 00:24:57

A férjem 2006 március 15-én azért került a Jahn Ferenc Kórházba, mert előző nap egy urológiai vizsgálatot végeztek ott rajta ambulánsan, amitől vérmérgezést (szeptikus sokkotÍ) kapott. Napok óta feküdt igen magas lázzal az Urológiai Osztályon, de senki nem volt hajlandó elárulni,mi a baja. Vizit sosem volt, az osztályvezető főorvost nem láttam a két hét alatt, amíg bent feküdt. Tehetetlenségemben egy orvos ismerősömet kértem meg, hogy beszéljen az ügyeletes kollégájával, mintha a rokonunk lenne és próbálja meg kideríteni, hogy mi a férjem baja. Neki végre elárulták, s azt is, hogy képtelenek lenyomni a lázát. Ezután kilószámra vittem neki az immunerősítő szereket, így sikerült leküzdenie a kórt, s kiszabadulnia a kórházból, ahol műtétre volt előjegyezve. Természetesen többé a lábát sem tette be abba az intézménybe, ahol ilyen következménnyel járt egy egyszerű vizsgálat. Aki teheti, kerülje el a dél-pesti kórházat, csak ennyit mondhatok. Ezt nagyjából mindenki tudja Csepelen.
süti beállítások módosítása