Facebook

Itt Zuschlag, ott Németh - Németh Szilárd közvetlen munkatársa csinál bizniszt a rezsicsökkentésből.

2014.03.09. 19:53 csepelhirek

bicska_1394391177.jpg_326x154

Mint cseppben a tenger, úgy látszik az Orbán-Simicska rezsim természete a fogyasztóvédelmi szakreferensek képzésénél is megmutatkozik. Ismét egy nagy lenyúlás, egy újabb mutyi lett az ügyből. Lassan már azon lepődnénk meg, ha lenne a magyar közéletnek egy mutyimentes hete.

Talán mindenki emlékszik még rá, hogy Németh Szilárd folyamatosan fenyegette a szolgáltatókat a rezsicsökkentés kapcsán az utóbbi hónapokban. Ezért vetette fel polgármesterünk még a nyáron, hogy kötelezően írja elő az Országgyűlés ún. fogyasztóvédelmi szakreferensek alkalmazását. Végül Szilárd be is nyújtotta a törvényjavaslatot, és tavaly decemberben el is fogadták a fogyasztóvédelmi törvény módosítását. Az új törvény szerint a 250 főnél több embert alkalmazó kiskereskedelemmel, közszolgáltatással foglalkozó nagyobb cégeknek ezentúl megyénként egy fogyasztóvédelmi szakreferenst kell alkalmazniuk. Ilyen referensből azonban nincs annyi, amennyire szükség lesz, így a szolgáltatóknak nem marad más, mint hogy kiképeztessenek valakit az alkalmazottaik közül. Ez pedig sajtóértesülések szerint nem lesz olcsó. Egy személy felkészítése 200–400 ezer forintba kerül, és várhatóan több ezer fogyasztóvédelmi referenst kell kiképezni július végéig. Tehát óriási üzletről van szó, több száz millió forintos biznisz a tét!

Most figyeljenek, mert itt a mutyifonal! Mit gondolnak, ki fogja őket kiképezni? Hát persze, hogy egy fideszközeli vállalkozás! Mégpedig Németh Szilárd közvetlen munkatársa! Németh Szilárd rezsiátverő munkaszervezetében dolgozik Asztalos Dávid, akinek édesanyja hozta létre a Referens Képző és Közvetítő Központ Kft., amely sajtóinformációk szerint már januárban több nagyobb kereskedőláncot is megkeresett azzal, hogy fogyasztóvédelmi referenseket közvetítene ki a cégek számára, illetve vállalja ilyen szakemberek képzését. Ezt a hosszú nevű céget két nappal a fogyasztóvédelmi törvény módosítása zárószavazása előtt alapították (!), és a zárószavazás napján jegyezték be. Nem mellesleg Asztalos Dávid fizette be az alapításhoz szükséges illetéket, és a cég telefonszámán is Asztalos Dávid jelentkezik. Asztalos Dávid pedig véletlenül a XVII. kerületi Fidelitas elnöke. És hogy cifrább legyen az ügy, a cég ügyintézője egy bizonyos Barkó Ivett, aki az értesülések szerint nem más, mint a XVII. kerületi Fidelitas alelnöke.

Nos, ezek a körülmények komoly aggodalomra adnak okot: minden valószínűség szerint egy újabb százmilliós nagyságrendű lenyúlásra készül a Fidesz! Németh Szilárdnak nem ártana megmagyarázni, hogy közvetlen munkatársai vajon miért csinálhatnak bizniszt a törvényjavaslata alapján.

Felmerül persze egy fontos kérdés: életszernek tartja azt bárki, hogy Németh Szilárd nem tudott erről? Szerintünk nem. Ha nem tudott róla, akkor rossz vezető. Ha tudott róla, akkor meg simán benne van a bizniszben.

 

Egy biztos, Németh Szilárd alkalmatlansága ez úttal is bebizonyosodott. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr225851730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása