Facebook

Kínossá vált Németh Szilárd és csapata a Fideszben

2014.09.04. 16:00 csepelhirek

nemetszilard2_1409823740.jpg_281x179

Korábban már írtunk arról, hogy információink szerint áprilisi országgyűlési választások után Orbán Viktor magához rendelte Németh Szilárdot, és alapos fejmosásban részesítette. Miniszterelnök urat ugyanis mélységesen felháborította, hogy egy szinte ismeretlen ellenzéki jelöltnek sikerült megverni Csepelen és Soroksáron a rezsitábornokot. Németh Szilárd veresége a Fidesz frakción belül is mai napig téma, Németh Szilárd pedig nevetség tárgya. Ennek köszönhető, hogy bár a 133 fős Fidesz frakció szinte minden tagja államtitkár vagy helyettes államtitkár lett, Németh Szilárd mégsem kapott ilyen lehetőséget.

Németh Szilárd az utóbbi hónapokban úgy próbálta rendezni az ügyet, hogy a felelősséget a soroksári szervezetre tolta, így ott sikerült is elérni, hogy a most még hivatalban lévő Fideszes képviselők jelentő része (élükön a frakcióvezetővel) nem indulhat az októberi helyhatósági választásokon. A csepeli csapaton azonban nem volt hajlandó semmit se változtatni.

Németh Szilárd az utóbbi napokban azonban újabb hatalmas hibát vétett. A teljes magyar sajtót bejárta a hír, hogy polgármesterként vélhetően illegálisan kérte ki a biztonsági kamerák felvételeit a helyi szakorvosi rendelőből. A dolog annyira bűzlik, hogy még Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke is egyből úgy nyilatkozott: ez vélhetően törvénytelen.

Mivel az ügy kapcsán Németh Szilárd televíziós szereplései most is kritikán alulira sikerültek (emlékezzünk csak a híres ATV-s szereplésre), valamint Németh Szilárd csapatának alpári kommunikációs stílusa nem nyerte el Habony Árpád tetszését, ezért információnk szerint Orbán Viktor elkezdte keresni Németh Szilárd utódját, akit helyette listáról a Parlamentbe ültethetne. A bukott polgármester új munkahelyeként pedig a Közép-Duna völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Környezetértékelési irodáját említette forrásunk.

A Fidesz arra is felkészült, hogy mi lesz Borbély Lénárd sorsa, hiszen Kubatov Gábor azzal számol, hogy a baloldal simán nyer Csepelen. Borbély Lénárd várhatóan a Fővárosi Kormányhivatal XXI. Kerületi Hivatalának vezetője lesz.

Forrásunk szerint Ábel Attila további munkájára a továbbiakban nem tartanak igényt. Morovik Attila nevének elhangzásakor csak egy kérdés hangzott el: az kicsoda?

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006668143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása