Facebook

A nap kérdése: miért kap ennyi fizetést Németh Szilárd?

2014.09.19. 07:00 csepelhirek

szilard_1411078959.jpg_600x450

Érdekes adatokat találhatunk a Parlament honlapján. Az egyes képviselők augusztusi fizetése megtalálható a képviselők adatlapján. Azt már mindenki tudja, hogy a Fidesz alapvetően átalakította a képviselői javadalmazás rendszerét. Az alapfizetés jelentősen megnőtt, viszont a költségtérítések rendszerével, valamint a bizottsági tagságok halmozásával való visszaélés megszűnt. Ennek megfelelően egy normál képviselő fizetése nettó 747.848 forint volt augusztusban.

Viszont aki kicsit dörgölőzik párvezéréhez, az kijárhat még magának fizetős pozíciókat. Plusz fizetés jár a házelnöknek, elnökhelyetteseknek, frakcióvezetők, frakcióvezető-helyettesek, államtitkároknak és helyettes államtitkároknak, bizottsági elnököknek és alelnököknek. Mivel ilyen pozícióból van jó sok, ezért a Fideszes képviselők meg is találták a számításukat. Ennek megfelelően a csepeli veresége ellenére listáról a parlamentbe került Németh Szilárd is kisírt magának egy kis plusz juttatást jelentő pozíciót, így az augusztusi képviselői fizetése már egyből 997.170 forint.

A címben feltett kérdésre a válasz: mert megérdemli.

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr226710365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása