Facebook

Választott Csepel

2014.10.14. 18:55 csepelhirek

valasztas.jpg

Ebben az évben már harmadik választáson vagyunk túl. Sajnos ez a részvételi adatokon is meglátszott, hiszen még a 2010-es önkormányzati választásokhoz képest is alacsonyabb volt a részvételi arány, országosan mindössze 44,3%. Soroksáron pont az országos átlagnak megfelelő arányban mentek el szavazni a választópolgárok, Csepelen azonban jóval kevesebben, mindössze a szavazati joggal rendelkezők 41,9%-a élt jogaival.

Az eredmény ismeretében azt lehet mondani, hogy önkormányzati szinten érdemben semmi sem változott egyik kerületben sem. Csepelen Németh Szilárd utóda az egyik eddig alpolgármestere, a korább országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd lesz. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) összesen 12158 szavazatot kapott, Horváth Gyula (DK-Együtt-PM-MSZP) 9183-at, Pákozdi József (Jobbik) 2604-et, Tenk András (LMP) 1502-t, Kőszeginé Benedek Anna (Munkáspárt) 347-et. Az áprilisi országgyűlési választások adataihoz viszonyítva elmondható, hogy az akkor még nyertes baloldal szavazó nagy számban nem mentek el a helyhatósági választásra, vagyis a jobboldal mozgósítása sokkal jobban sikerült. A testület összetétele sem változott érdemben, továbbra is többséget alkot majd a Fidesz-KDNP frakció. A 14 egyéni körzetből 10-et nyert meg a Fidesz, míg 4-et a baloldali pártok összefogásában induló jelöltek. A kompenzációs listáról bejutott még három képviselő a baloldali pártoktól, valamint 1-1 képviselő a Fidesz-KDNP, az LMP, valamint a Jobbik képviseletében.

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr246793013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása