Facebook

Párhuzamos rendszerváltó történetek

2014.11.27. 16:35 csepelhirek

rendszervalto.jpg

Nagyon érdekes rendezvényt tartottunk pénteken a csepeli képviselői irodában.
A rendszerváltozás 25. évfordulója alkalmából olyan embereket hívtunk meg, akik személyes tapasztalatokkal rendelkeznek a visegrádi országok átalakulásáról.
Hihetetlenül érdekes volt végighallgatni azt, hogy a rendszerváltozás idején aktív diplomaták, politikusok miként élték meg az 1980-as évek végét, az 1990-es évek elejét. Különösen izgalmassá tette a beszélgetést, hogy egyfajta párhuzamos történetként élhettük át újra a lengyelországi, a csehszlovák és a magyar eseményeket. A téma annyira érdekes volt, hogy csak úgy záporoztak a hallgatók kérdései, így végül majd három órán át tartott a beszélgetés.

Vendégünk volt a volt krakkói főkonzul (Kovács István), a volt pozsonyi főkonzul (Váradi Lajos), a Prágai Magyar Kulturális Intézet egykori igazgatóhelyettese (Ágh András), valamint Csepel egykori országgyűlési képviselője, későbbi ipari- és közlekedési miniszter (Lotz Károly).

Külön köszönettel tartozunk Ring Évának (egyetemi tanár, ELTE BTK), hogy megszervezte és moderálta a beszélgetést.

Dr. Szabó Szabolcs
Csepel országgyűlési képviselője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr126937951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása