Facebook

Újévi komolyzenei koncert volt Csepelen

2015.01.06. 01:19 csepelhirek

ujevikoncert1.jpg

Január 3-án 18 órától újévi koncerten vehettek részt Borbély Lénárd meghívására Csepel prominensei a Királyerdei Művelődési Házban. A helyszínen elhangzott beszédekből ítélve a meghívottak között voltak a csepeli képviselő-testület tagjai, a helyi civil szervezetek vezetői, intézményvezetők.

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a koncertet, melyen a Hilaris Kvintett komolyzenei darabokat adott elő többek között Bachtól, Mozarttól és Vivalditól. A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy ezzel az ünnepi alkalommal egy közös évkezdésre nyílik alkalma mindazoknak, akik komoly szerepet töltenek be Csepel közéletében. Érdekességképpen ehhez annyit tehetünk hozzá, hogy információink szerint az eseményre nem hívták meg dr. Szabó Szabolcs egyéni országgyűlési képviselőt. Ezek szerint a fideszes vezetés a közösködést inkább csak a sajátjaival képzeli, hiszen a rendezvényen ott volt Németh Szilárd, aki az állófogadás előtt beszédet is mondott. Jelen volt továbbá az Állami Számvevőszék elnöke és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese is. A képviselő-testület ellenzéki tagjai közül csak Hudák János (PM) jelent meg, bár a Fidesz frakció sem volt teljes az este során. Valószínűleg a további meghívottak közül is sokan távol maradtak, mert csak körülbelül félig telt meg a művelődési ház nézőtere.

A koncert során és természetesen a végén is hatalmas tapsot kapott a fiatal muzsikusokból álló zenekar, akik közül 3-an is a Vienna Konservatorium hallgatói. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak, megérdemelték a sikert.

Az állófogadás előtt Németh Szilárd volt polgármester mondott rögtönzött beszédet. Azt kell mondjuk, hozta a tőle elvárható stílust, ami nem éppen megnyerő. Először is kiemelte, hogy vannak, akik óbégatással és durrogtatással kezdik az új évet, és vannak, akik komoly kulturális programmal. Ez nagyjából úgy hangzott, mintha a szilveszteri bulizás csak valami balliberális bolsevik métely lenne és tisztességes, keresztény, jobboldali fiataloknak eszükbe sem jutna az újévet zajos ünnepléssel köszönteni. Ezzel már megadta az alaphangját beszédének.

Utána pedig kiderült, miért kellett Domokos László számvevőszéki elnöknek eljönnie. Azért, hogy Németh Szilárd villoghasson, hogy Csepel idén külön sorként szerepel Magyarország költségvetésében. Végül pedig bejelentette, hogy idén végre törleszti csepeliekkel szembeni tartozását és végérvényesen lezárja az által pártintézménynek nevezet Csepeli Munkásotthon ügyét, mivel törvényjavaslatot fog benyújtani az „áldatlan” állapot megszüntetésére.

Ilyen kellemes felütés után a vendégek végre ihattak az új évre, és nekiláthattak az ételek elfogyasztásának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr247045917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása