Facebook

Óvodaösszevonás mindenáron

2015.03.01. 14:26 csepelhirek

ovi.jpgSzabó Szabolcs szerint valódi egyeztetés, a dolgozók és a szülők érdemi megkérdezése nélkül döntött az érintettek feje fölött a csepeli óvodák összevonásáról a kerületi képviselőtestület fideszes többsége. A döntésben pedagógia szempontok sem játszottak szerepet, kizárólag a kormánypárti hatalmi logika – írja közleményében Szabó.

A csepeli testületi ülésen döntöttek a képviselők a helyi óvodák összevonásáról csütörtökön. Az ülésen sok felháborodott szülő, és számos óvodai foglalkoztatott is jelen volt. Már hetek óta érzékelhető, hogy a kerület Fideszes vezetése nem készítette elő megfelelően a döntést, így az érintettek egyáltalán nem értik a döntés okát.

Tény: pedagógiai szempontok nem játszottak szerepet a döntésben. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy a tagintézménnyé vált óvodák vezetői minként tudják majd az intézményeket irányítani, ha nekik pedagógusként is dolgozni kell teljes munkaidőben?

A napirendi pont tárgyalása közben furcsa színjáték zajlott. Előbb ellenzéki képviselők kérték számon Borbély Lénárd polgármesteren és a fideszes képviselőkön, hogy miért kell ilyen súlyú kérdésben előkészítetlen döntést előterjeszteni? Felmerült a kérdés: miért csak a gazdasági hatásokat vizsgálták, ami csak csekély megtakarítást valószínűsít és sok kockázati tényezőt vet fel?

Hudák János ellenzéki képviselő szerint nem feltétlen ördögtől való az ötlet, de rá kell szánni az egyeztetésre az időt. Ha tényleg olyan jó a terv, mint ahogy azt a polgármester állítja, akkor győzze meg a szülőket és az óvodákban dolgozókat.

Több szülő és óvodai foglalkoztatott hozzászólásából kiderült, hogy a tervezet óriási felháborodást váltott ki. Volt olyan szülő, aki két nap alatt 250 aláírást gyűjtött az átszervezés ellen. A kerület vezetői nem tudták megnyugtatni a jelenlévőket. A hozzászóló szülők némelyike azt is kifejtette, hogy ha most az ő véleményük figyelembe vétele nélkül születik döntés, akkor soha többé nem szavaznak a Fideszre.

Kiderült, hogy a csepeli óvodák közül is mindössze egy nyilatkozott úgy, hogy támogatja az elképzelést. Ennek ellenére megszületett a döntés, ami egyik érintett fél, tehát sem a szülők, sem pedig az óvodai dolgozók nem támogattak. Számomra egyértelművé vált az is, hogy az átszervezést irányító Morovik Attila képviselő szánalmas próbálkozása során képtelen volt normális érveket felhozni, a szülők sokszor felháborodott bekiabálásokkal igyekeztek felhívni a figyelmét arra, hogy egyszerűen nem mond igazat. Hasonlóképp joggal idegesítette fel a hallgatóságot, hogy a fideszes képviselők egyike sem szólalt meg a vitában. Cinkosként egy szó nélkül ülték végig a másfél órát! Csak nyomogatták a gombot. Hát így működik a testület Csepelen.

A vonatkozó önkormányzati javaslat itt olvasható

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr347230871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaladi 2015.03.25. 11:12:39

Holnap 16:30-tól gyülekezünk a csepeli Önkormányzat előtt, aki eljönne támogatni minket! www.facebook.com/events/1379066945750924/
süti beállítások módosítása