Facebook

Pesterzsébet önkormányzata is átláthatóbbá válik

2015.03.02. 14:58 csepelhirek

korrupcio.jpg

A héten Budapest XX. kerületében is elfogadták a PM kezdeményezésére az új átláthatósági szabályozás kidolgozását. Karácsony Gergely tavaly ősszel jelentette be, hogy a PM összes önkormányzati képviselője kezdeményezni fogja új antikorrupciós szabályozás bevezetését.

A héten Pesterzsébet képviselő-testülete egyhangúan támogatta és elfogadta a PM önkormányzati képviselőjének kezdeményezését, hogy az önkormányzat működését még átláthatóbbá teszik. Pesterzsébet ugyanis nem Felcsút, képviselő-testülete nem kér a Mészáros Lőrincekből, az itt élők a korrupció helyett a közszféra nyílt és átlátható gazdálkodásában érdekeltek.

A közpénzekkel történő átlátszó gazdálkodás egyik legfontosabb eszköze annak, hogy visszatérjen az emberek politikába vetett bizalma. Egyben ez a legjobb megelőző, visszatartó eszköz a korrupciós piszkos kezek ellen.

Elsőként Zugló önkormányzata fogadta el a K-monitor által kidolgozott antikorrupciós minimumcsomagot, a képviselők egyhangú támogatásával, most Pesterzsébeten is egyhangúan a transzparens működés mellett tették le a voksot.

Azóta számos önkormányzatban be lettek nyújtva az antikorrupciós javaslatok, és néhány jobboldali többségű önkormányzatban is, a kezdeti ellenállást leküzdve, várhatóan szintén célt érnek képviselőink erőfeszítései.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr157232853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása