Facebook

Gyerekeket kell küldeniük az iskoláknak az állami ünnepségekre

2015.03.07. 18:06 csepelhirek

gyerekbiodiszlet.jpg

A fidesznek ismét gyerekekre fáj a foga, ezúttal váci iskolásokat rendelnének a budapesti állami március 15-i ünnepségre. Hiába, a lengyelek kiábrándultak a moszkovita fordulatot végrehajtó pártból és nem jönnek, a Békemenet nyugdíjasai pedig nem mutatnak annyira jól a képernyőn.

Az emlékezetes kötelezően éneklendő Barackfa-dal közröhejbe fulladását követően idén a Honvédelmi Minisztérium akarja az utcára hívni az embereket, hogy március 15-én közösen szavalják el a Nemzeti dalt minden olyan településen, ahol van Petőfiről, Kossuthról, vagy Március 15-ről elnevezett közterület.

A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala a kormányhivatalokon keresztül továbbítja a felhívást a járási hivatalokba, amelyektől viszont azt várják, hogy mérjék fel, hányan szeretnének együtt verset mondani. A nagyobb eseményekről a kormány.hu készít majd felvételt, de a helyi fiatalokat is videókészítésre hívják fel.

fazekas.jpg

Kirendelt gyerekek áznak Fazekas Sándor miniszter előadásán, 2014 (index.hu / Barakonyi Szabolcs)

Már első látásra egyértelmű volt a hírből, hogy ismét közmunkásokat, tanárokat, diákokat és egyéb kiszolgáltatott csoportokat fognak kivezényelni a kormány járási kormánybiztosai a NER nagyobb dicsőségére. Ugyanis a járási kormánybiztos úr pontosan tudja, ha a megyei kormánybiztos úr számítógépén landolna egy felvétel, amelyen látszik, hogy senkit nem mozgat meg pártunk és kormányunk felhívása, abból komoly kellemetlenségei lennének. A pedagógusok pedig a tankerületi igazgatótól tarthatnak. Fortélyos félelem igazgat.

Láttunk már ilyet nem egyszer: kezdeteben még fizettek a diákoknak, 2011-ben például 1500-2000 forintot kerestek az Orbánnak a Múzeumkertben bértapsoló fiatalok. Hamar rájöttek azonban az illetékes elvtársak, hogy pénz helyett működik a zsarolási potenciál is: 2013 decemberében Harangozó Bertalan Vas megyei kormánybiztos nyitotta meg Kerényi Alaptörvény-illusztrációkból álló utazó kiállítását, és az előre kalkulálható érdeklődéshiányt kompenzálandó, a komisszár levelet írt az iskolaigazgatóknak, hogy ugyan küldenének már 20-25 diákot, hogy azok meghallgassák a megnyitóbeszédet. Fazekas Sándor főldművelési és vidékfejlesztési miniszter pedig tavaly októberben tartott egy nap alatt négy előadást Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol a helyszínenként 10-20 érdeklődő mellé több tucat óvodást és iskolást vezényeltek ki, akiknek végig kellett hallgatniuk, ahogy a miniszter Horthyt dicsőíti, és ahogy a helyi potentátok Fazekast a honvédő magyar hősökhöz hasonlítják.

"Horthy Miklós egy olyan hadvezér, akit sosem győztek le. Horty Miklós a legmagasabb katonai rangig jutó állampolgár a magyar történelemben. Horthy Miklós nélkül ma nem lenne Magyarország. Talán egy négyzetméter sem maradt volna belőle!" - Fazekas Sándor

 

A hozzánk eljutott levél szerint öt váci iskolából „invitálják” a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala és a KLIK nevében a budapesti állami ünnepségekre a diákokat, minden iskolából tízet, egy kísérővel. A levél szerint összesen 250 diákot szállítanának Budapestre Pest Megyéből. Információink szerint egyébként a budapesti iskolákat is bevetik: a 13. kerületi Gárdonyi Általános Iskolában már ki is választották az „arra méltó” diákokat, összesen pedig 800 iskolást mozgósítanak. Úgy tűnik, a Fidesznél is tisztában vannak vele, hogy az esemény önmagában nem vonzana túl sok fiatalt, és így kénytelenek valamilyen homályos alapon kijelölt iskolákat kihasználni.

A levélhez csatolt melléklet szerint az egésznapos program során a diákoknak a Kossuth téri zászlófelvonással indul majd a program, majd a Nemzeti Lovas Díszegység, és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz, hogy maga Orbán Viktor színe elé járulhassanak. Az ünnepi beszéd után jön a mézesmadzag: ingyenebéd (bár a „résztvevők nagy létszáma miatt sajnos nincs lehetőségünk az étel allergiát (sic! -K.M.), valamint egyéb étkezésre vonatkozó igényeket figyelembe venni.”), illetve pár óra nézelődés a családi programokon. És ami a legfontosabb: pontban háromkor a Nemzeti dal elszavalása a HM országos akciója keretében. A résztvevő diákok szüleinek ráadásul jóvá kell hagyniuk, hogy a gyerekeik a média kérésére nyilatkozhassanak, illetve hogy szerepeljenek a kép- és hangfelvételeken. A levelet „Fodor Gábor Tankerületi Igazgató Úr nevében és megbízásából” küldték ki az igazgatóknak.

(magyarinfo.blog.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr177248947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása