Facebook

A PDSZ sajtóközleménye az óvodák összevonásáról

2015.04.08. 19:51 csepelhirek

pdsz_logo.png

A PDSZ növekvő figyelemmel és fokozódó értetlenséggel figyeli azt, ami Budapesten az óvodákkal történik. Egymásután érkeznek a jelzések a különböző kerületekből az óvodák összevonásának szándékáról/tényéről.

A közoktatás közneveléssé torzításának szerves részét képezte az oktatási intézmények autonómiájának megszüntetése, az egyénia gyermekek érdekeit figyelembe vevő képzési rendszer uniformizálása. Az azóta eltelt idő egyértelműen bizonyította, hogy a klikkes rendszer zsákutca, fenntartása mind gazdasági, mind pedagógiai szempontok szerint indokolatlan.

A fővárosi óvoda összevonások gyakorlata, célja és módszertana kísértetiesen hasonlít az iskolák államosításának folyamatára. Elmaradtak a hatásvizsgálatok, vagy ha mégis készültek ilyenek, azok megállapításait figyelmen kívül hagyják. Az óvodavezetők tagintézmény vezetővé történő lefokozása nem hoz sem politikai, sem pedig mérhető gazdasági hasznot – viszont joggal vívja ki az érintett szülői csoportok értetlenségét és haragját. Gyermekeikkel kísérleteznek, s ezt teljes joggal utasítják vissza. Az átalakítások következtében létrejövő „óvodai KLIK-ek” nem jelentenek megtakarítást, ellenben a várható létszámcsökkentések - jelentős feszültséget okozva - kihatnak mind a munkavállalók, mind pedig a gyermekek mindennapjaira.

A PDSZ felhívja a döntéshozók figyelmét, hogy az átszervezések végrehajtása során maximálisan vegyék figyelembe az abban érdekeltek érdekeit és álláspontját!

(PDSZ)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr507351576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása