Facebook

Bezárt a soroksári Pepsi-gyár

2015.06.03. 18:14 csepelhirek

pepsi.jpg

Már tavaly tavasz óta bérpalackozókkal gyártatják a magyar Pepsit, a cég soroksári gyára bezárt, ezt a kólát gyártó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. (FÁÜ) beszámolójában vette észre a Napi.hu.

A Pepsi-termékeket gyártó és forgalmazó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. (FÁÜ) eredménybeszámolójának kiegészítő mellékletében szúrta ki a Napi.hu, hogy a cég 2014 áprilisában bezárta a soroksári gyárat.

Ezzel a döntéssel, áll a beszámolóban, megszűnt a saját termelés és a saját termelésű termékek előállítása, vagyis a társaság a palackozott Pepsiket bérpalackozótól vásárolja meg. Innentől kezdve a korábban még gyártó FÁÜ Zrt. fő tevékenysége a nagykereskedelem lett.

A Napi.hu értékelése szerint ez a lépés várható volt a korábbi évek eredményei nyomán. Az amerikai tulajdonos P-Americas LLC az évek óta halmozódó komoly veszteséget kényszerű tőkepótlásokkal, létszám-leépítési tervekkel, erre a célra félretett céltartalékból igyekezett korrigálni.

Elbocsátások is voltak, a 271 fős létszám 214 főre csökkent, végkielégítésre a 149 milliós erre elkülönített céltartalékból több mint 115 millió forintot fizettek ki. Eközben azonban a Coca-Cola is elbocsátott egy év alatt 78 embert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr367515574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása