Facebook

Nyilvános az Illatos úti jelentés

2015.09.15. 15:48 csepelhirek

szenny.jpg

Bár Bácskai János, Ferencváros polgármestere még a múlt csütörtökön is titkolni próbálta az Illatos úti szennyezésről készült szakértői jelentést (a polgármester arra hivatkozott, hogy nem akarnak pánikot kelteni), kedden hirtelen közzétették a teljes dokumentációt.

Bácskai Jánosnak annyiban igaza volt, hogy a jelentés

pánikra ad okot

Itt és most csak pár információt emelnék ki a mérési eredményekből:

A higany koncentrációja majdnem kétszerese, az arzén koncentrációja több mint négyszerese a szennyezettségi határértéknek a József Attila-lakótelep déli részén. Ugyanitt a fluorantén és a pirén-szennyezettség is kétszeres a határértéknek, ahogy DDT rovarírtószerből is kétszeres adagot mértek a talajban.

A talajvízben az Illatos úti kugyatelepen mérték a legriasztóbb értékeket,

benzolból például 7300-szor annyit, mint a szennyezettségi határérték, klórbenzolból pedig 19 000-szer annyit

de a xilolok mennyisége is 60-szorosa a határértéknek.

A József Attila-lakótelep déli részén a talajvízben a határérték kétszeresét mérték benzopirénből és indenopirénből is. A teljes, valóban rémisztő adatsort az önkormányzat oldalán közzétett dokumentumban olvashatják

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr277790122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása