Facebook

200 Ft helyett 320 Ft lesz a "kedvezményes" zöldhulladékos zsák

2016.05.03. 18:21 csepelhirek

zoldhulladek.jpg

Többé-kevésbé itt van a jó idő, irány a kert, tegyük szebbé környezetünket. Az önkormányzat is támogatja ebbéli tevékenységünket, lehet igényelni virágot, lesz legszebb konyhakert verseny is. De mit csináljunk a felesleges zöldhulladékkal? A régi zsákokba már nem rakhatjuk, azokat május 31-ig használhatjuk fel. Az új, biológiailag lebomló zsákokat meg lehet venni a hulladékudvarokban, a Városgazdánál – majd egyszer. Mert most még nincsenek, és nem is tudjuk, mikor lesznek. Júniustól lesz a szerződött partnereknél is - ha. Eddig az örömhír.

"Jelentősen csökken a zöld hulladékot begyűjtő zsákok ára, amellyel így kettős cél érhető el: a lakosság körében kiterjesztik a zöld hulladék újrahasznosítását és elősegítik a környezettudatos magatartást. A kedvező változás része az általános rezsicsökkentési folyamatnak" – közölte Németh Szilárd polgármester 2014-ben. Bánatra ad okot, hogy míg régen 2000 forint alatt volt 10 darab zsák, addig most 3200 forintot kell fizetnünk érte, és ez a ,,kedvezményes” ára.

Az általános rezsicsökkentés kedvező hatását érezzük sokan, ennek hatására például a csepeli önkormányzati lakások bérleti díja szép lassan kúszott felfelé. 2008-ban 208.634 forintot, 2013-ban már 401.184 forintot kellett fizetni egy Táncsics Mihály utcai bérlakásért. Látjuk jól, hogy a magyar reformok működnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr468683624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása