Facebook

A kormány támogatás hiányában bezár csepeli porajmos központ

2017.01.31. 16:00 csepelhirek

Nem olyan régen, 2014. augusztus 2-án adták át a Cigány Történeti-, Kulturális-, Oktatási- és Holokauszt Központot Csepelen. A megnyitón Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is részt vett. A cigány honfitársaink tragikus sorsát bemutató kiállítás azóta hányatott sorsú intézmény lett Csepelen. Igén év elejére szó szerint elfogyott a pénzük, és így forráshiányra hivatkozva a bezárás mellet döntött a Roma Polgári Tömörülés elnöke. Mindez azért furcsa, mert mindeközben a Fidesz országgyűlési képviselője, Farkas Flórián milliárdokat vert el roma programokra, illetve papíron ez történt, de semmit sem láttunk belőle. Azt a hiányt a kormány simán megtérítette. A csepeli központra ezek szerint nincs pénz.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke elmondta, hogy a központot állami és pályázati források nélkül hozták létre, és az intézmény csaknem három éves működése során ugyan kaptak állami támogatást, de azt főként önkéntesek segítségével tartották fent. A további működtetéshez sikertelenül kértek támogatást a kormánytól.

A Fidesz tehát úgy tűnik végleg magára hagyta a cigányságot. Megkerestük dr. Szabó Szabolcsot is, Csepel országgyűlési képviselőjét, hogy mit tud az ügyről. Tájékoztatása szerint követi az eseményeket, de amíg nem kér tőle segítséget a Roma Polgári Tömörülés elnöke, addig nincs lehetősége beavatkozni az ügybe. Javasoljuk Makai Istvánnak, hogy forduljon a kerület képviselőjéhez.

(24.hu, ujkor.hu, csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712171018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása