Facebook

Így kell végleg megalázni a közmunkásokat!

2013.12.14. 09:06 csepelhirek

teszt_1387013902.jpg_600x794

Az utóbbi hetekben mindenhol hallhattuk, hogy képzésre küldenek 50 ezer közmunkást az úgynevezett Téli Közfoglalkoztatási Program keretében. A közmunka-program régi hiányossága volt, hogy a képzés többnyire elmaradt, így tényleg csak rabszolgamunka lett az egészből. Ezt próbálták orvosolni a Türr István Képző  és Kutató Intézet által kidolgozott tanmenettel, de botrányos lett az eredményt. Nem elég, hogy többnyire értelmetlen és megalázó munkát végeztetnek fillérekért a munkanélküli rászorulókkal, de még bornírt és szakmailag elfogadhatatlan kérdőívekkel és képzési programokkal is traktálják őket. Ha volt még közmunkás Magyarországon, aki nem rossz érzéssel ment felvenni reggel a munkát, az most kapott egy nagy pofont.

A teszt során 7 pontot kap az, aki le tud rajzolni egy napocskát és egy felhőt. 10 pont jár azért, ha valaki le tudja írni a címét. Ráadásul az index értesülései szerint nincs elég pedagógus a programhoz, ezért korábban nyugdíjazott pedagógusokat hívnak vissza dolgozni. Akkor miért is kellett őket néhány hónapja elzavarni?

A tananyaggal kapcsolatban talán Csíkvári Gábor (tanszékvezető, ELTE) véleménye a legmarkánsabb:"felnőttoktatásra és kompetencia fejlesztésre nem használható, sőt még az általános iskolások számára is használhatatlan lenne. A főiskolai tanár szerint ugyanis az írás-olvasás tananyag valójában nem más, mint Meixner Ildikó diszlexiásoknak és diszgráfiásnak írott könyvének egy rossz kivonata."

Kraicinél Szokoly Mária (docens, ELTE) szerint: "a szintfelmérő anyag felnőttképzési szempontból megengedhetetlen, szakszerűtlen, a képzett felnőttekre nézve sértő"

Az ünnepek előtt erre nagy szükség lehetett. Köszönjük a karácsonyi ajándékot.

(forrás: index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr275690516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása