Facebook

A rezsibiztos szerint ilyen nincs - és mégis van

2015.01.20. 09:41 csepelhirek

kemenysepro.jpg

Január elsejével sok településen drasztikusan emelkedtek a kéményseprési díjak. A fővárosban 28 százalékos a drágulás, de Németh Szilárd szerint ez nem lehetséges, mivel szabálytalan - írta a Népszabadság.

Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Sopron, Veszprém vagy Hódmezővásárhely  - valamint vonzáskörzetük január elsejétől drasztikusan megemelt kéményseprési díjakkal dolgozik.

Népszabadság cikke a fővárosi díjak átlagosan  28 százalékkal emelkedtek, amit a BVK Holdinghoz tartozó Budapesti Városüzemeltetési Központnál azzal indokoltak, hogy a kéményseprők kötelezően ellátandó feladatai is 43 százalékkal bővültek, így a többletfeladatok létszámbővítést és szerszámtöbbletet is igényelnek.

Hozzátették: a díjtételek megfelelnek a kéményseprőtörvény vonatkozó paragrafusának - írja a Népszabadság. A napilap felidézi, hogy a  Németh Szilárd fideszes rezsibiztos által megfogalmazott passzus szerint a közszolgáltatásért nem kérhető a 2012 végi és a 2013 közepi díj 90 százalékánál több. Az is igaz, hogy egy másik szabály a korábbi maximális díjat megfelezte. A rezsibiztos a rezsifórumokhoz hasonló ünnepélyes hangvételű tájékoztatóin is rendre az utóbbit emlegeti.

Németh Szilárd a változásokról látszólag nem értesült; szerinte a törvény nem tesz lehetővé ilyen emelést. Mint mondta: „bejelenteni bármit lehet, de realizálni ezt nagyon nehéz lesz”.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr707090941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása