Facebook

Tájékoztató a 2016. évben esedékes ebösszeírásról

2015.02.10. 11:23 csepelhirek

ebosszeiras.jpg

Az önkormányzat 2015. évben nem tervezi ebösszeírás tartását Csepelen.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2013. évben végzett ebösszeírást.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény az ebösszeírás háromévenkénti elvégzését írja elő az önkormányzatok számára.

2016. évben esedékes a következő ebösszeírás Csepelen. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat a tartás helye szerinti önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A több ezer kerületi ebtartó egyenkénti értesítésére nincs lehetőség.

Az ebtartás szabályai:

  • Minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip-pel) megjelölve tartható.
  • Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magán állatorvossal beoltatni, a három hónapos kort elért ebet 30 napon belül, az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően évenként.
  • Az állattartó köteles az oltási könyvet megőrizni, azt az immunizálás megtörténtét ellenőrző állat-egészségügyi hatóság felszólítására bemutatni, illetve tulajdon átruházás esetén az új tulajdonosnak átadni, továbbá biztosítani, hogy az oltási könyvet a közterületen az ebre felügyelő személy magánál tartsa az oltás érvényességének bizonyítása céljából.
  • Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr857157657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása