Facebook

Csepel az itt élők szemével (1. rész): Majori séta

2016.08.01. 07:00 csepelhirek

Királymajor olyan, mint egy kisváros. A mintegy 1300 lakásból álló lakótelepet -  és a hozzá tartozó szociális és kereskedelmi infrastruktúrát – az 1970-es évek végétől vették birtokba a lakók. Itt nagyon sokan ismerjük egymást és látásból szinte mindenkit.

 

Aki busszal érkezik a lakótelep szélére, az most elég furcsa állapotot talál. A buszmegállók környékén lévő, a lakosságot évek óta kiszolgáló pavilonok egy részét - tipizálás, illetve egységesítés címszó alatt -  elbontották. Igaz, hogy ez nem szolgálja a lakók érdekét, akik a napi bevásárlásaikat itt intézték, viszont szó sincs új pavilonok kiépítéséről, pedig a beton alapok elbontását ezideig nem kezdték el. 

 

Királymajor levegőjének minőségét a parkok és a Kis-Duna part környéke biztosítaná. De a parknak a jelenlegi kerületvezetés rossz gazdája. A park egy részén már évek óta nincs fűnyírás, igaz, hogy a Daru domb környéke ápoltnak tűnik, azt lehet mutogatni. A fűnyíró traktorok munkájának végeztével, már nem jönnek a fűkaszások, mert a levágott füvet a parkban hagyják (kivéve a Daru dombot), így elérve, hogy kevesebbet kelljen költeni a fűnyírásra (kivéve a Daru dombot). 

 

Sokan nem vigyáznak a parkra, a padok környéke tele van csikkekkel, műanyag flakon és a kiürült, eldobott sörösdobozok, meglehetősen rendszertelen elrendezésben váltják egymást. Ennél nem volt különb a pár éve megrendezett "Szeptemberi Huszárvágta" sem, mert a rendezvény végeztével gyorsan elbontották a karámot, elszállították a lovakat, de a tekintélyes mennyiségű  lócitrom, valamilyen  aljas megfontolásból a parkban maradt (kivéve a Daru dombot).

 

Miért probléma, hogy a levágott füvet nem viszik el? A megszáradt töreket viszi a szél, belepi a járdák szélét. Ha megérkezik az eső, akkor a levágott fű átázik, sajátos szagot áraszt (kivéve a Daru dombot).

 

De nem csak a zöldterület elhanyagoltsága szemet szúró probléma. Ott van a Dagi, vagy ahogy sokan ismerik a Bajnokok Klubja. A vendéglő rég bezárt, jelenleg a környéken inkább csak a "Hajléktalanok klubja" néven emlegetik, mert bár az önkormányzat - nem kellő körültekintéssel - megvásárolta  ugyan az ingatlant, de a jogi és egyéb akadályok miatt az állagmegóvás sem valósul meg. Így hajléktalanok lakják, a környéke szemetes és emberi ürülékkel szennyezett.

 

Hát ezt csinálta a Fidesz Csepelen. A propaganda és a valóság sajnos gyakran ellentmond egymásnak.

 

(CSH)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr198924918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása