Facebook

Csepelen is gyűlnek az olimpiai népszavazási aláírások

2017.01.26. 09:40 csepelhirek

Múlt héten csütörtökön indította az olimpiai népszavazási aláírásgyűjtését a Momentum Mozgalom. A szervezet tájékoztatás szerinte mintegy 138 ezer érvényes aláírásra van szükség ahhoz, hogy kötelező legyen kiírni a helyi népszavazást. Az aláírások gyűjtése a főváros több pontján zajlik, melyben az Együtt és az LMP aktivistái is segítenek. Kedd óta már nem csak a belvárosban, hanem itt Csepelen, a Karácsony Sándor utcában is aláírhatják az ívet a lakosok, az Együtt helyi aktivistái által üzemeltetett pultnál. Információink szerint ezen a héten csütörtökön és pénteken is ott lesznek a sétálóutcában 15-17 óra között, szombaton pedig a piacnál tudják aláírni az ívet.

A Együtt aktivistáinak elmondása szerint az aláíráshoz mindössze egy lakcímkártyára van szükség. Az adatokat ugyanis nagyon pontosan át kell másolniuk a kártyáról az ívre, hogy az érvényes legyen. Elég csak egy számot elrontani a személyi számban, vagy elég lehagyni egy második keresztnevet, és már nem is számít az aláírás. Szóval mindenki készítse elő a lakcímkártyáját.

(csh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512156841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása