Facebook

Jelentkeztek, vagy nem jelentkeztek? Avagy Németh Szilárd rezsibiztos szerint győzelem rezsifronton!

2013.12.13. 20:07 csepelhirek

Németh Szilárd rezsibiztos egy sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen be kívánta mutatni a rezsicsökkentés pozitív eredményeit, amiről az index videót is készített. Most, hogy remélhetőleg Ön is megnézte a videót, vesézzük egy kicsit ki annak tartalmát.

Jelentkezett vagy sem?

A videó elején rögtön egy ellentmondásba ütközünk. A hölgy szerint nem jelentkeztek a sajtótájékoztatóra, a rezsibiztos szerint igen. Végül is akkor hogyan találta meg Németh Szilárd ezt a családot? Miért pont erre a családra esett Németh Szilárd választása? A videóból ez is kiderül: a filmben szereplő hölgy szerint a kiválasztás egyik szempontja volt, hogy az édesapa az egyik leghitelesebb ember helyben, és én ezt készséggel el is hiszem.

Később arról hallunk, hogy az idős bácsihoz minden hónapban kijön a kezelőorvosa, és szerencsére azóta a bácsi vérnyomása is rendben van. Aminek én szívből örülök. De csak most jut eszembe, lehet, hogy a rezsicsökkentés a vérnyomásra is jótékony hatással van? Ezt eddig nem is tudtam, de ma már semmin nem lehet csodálkozni.

A másik szempont volt a család kiválasztásánál, hogy nagy a család, több generáció él együtt. Lehet, hogy a nagycsaládosoknál a rezsicsökkentés jobban érvényesül? Bár eddig azt hittem, hogy ez a kis reklámfilm azt fogja bemutatni, hogy mindenki mennyivel jobban jár, na de mindegy.

Közben persze néhány pillanatra látni a csökkentett számlákat is (bár a számokat én nem látom). A hölgy a felvételen arról is beszél, hogy a rezsicsökkentés segítségével akár annyi pénzt össze tudnának spórolni egy év alatt, hogy abból el tudnának menni nyaralni. Micsoda?!

Egy év alatt össze tudna annyit spórolni, hogy elmenjen belőle nyaralni? Mert, ha igen, akkor elég magas lehet a család rezsije.

A hölgy szolgáltatók megregulázását sem hagyja ki amikor azt állítja, eddig megkárosították a szolgáltatok. Kérdem én: ki károsította meg asszonyom? A bevételkiesés egy szolgáltatónál annyit tesz, hogy leépít és kevesebbet tud fordítani karbantartásra, fejlesztésre is.

Ó, és igen a rezsibiztos szerint a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatok a profitjukat beteszik egy talicskába és kiviszik az országból. Már látom lelki szemeimmel, hogy a külföldi szolgáltatok vezetői állnak sorba a határnál talicskát tolva maguk előtt. Istenem, megszületett egy újabb tündérmese!

A rezsibiztos szerint most az a pénz, amit a rezsicsökkentéssel megspórolnak, ott marad a családnál. Bár szerintem inkább elviszik ezt a "bevételt" a magas élelmiszer árak, vagy a hölgy nem itthon vásárol? És a végére még egy kis fideszes rezsimatek is belefért, a család jövőre akár évi 200-220 ezret is spórolhat. Hogy jött ez ki?

Utoljára már csak egy költői kérdésem maradt: a filmben látható pogácsát vajon a rezsibiztos vitte? Remélem igen.

(D)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr745690089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bungics (törölt) 2013.12.14. 15:10:13

0.45 és 0.55 között tessék szépen megnézni. Nincs mit hozzátenni azt hiszem.
süti beállítások módosítása