Facebook

Közleményben takarózik a csepeli városvezetés

2013.12.18. 12:00 csepelhirek

szeles_1387277984.jpg_720x480

Mint mi magunk is beszámoltunk róla, az utóbbi napokban az országos és a helyi média is felhívta a figyelmet arra, hogy a csepeli önkormányzati cégek vezetői jelentős jutalmat vettek fel 2013-ban. Bár ezt érdemben nem tudta cáfolni az Önkormányzat, de Széles Gábor jegyző kiadott egy nyilatkozatot, melyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a választott vezetők nem vettek fel jutalmat. Íme a közlemény szövege:

2013-ban egyetlen választott önkormányzati vezető és önkormányzati cégvezető sem vett fel a munkájukért törvényesen járó juttatásokon felül jutalmat vagy prémiumot Csepelen. Ez így történt 2010 októbere óta minden egyes évben.

Összesen nulla forintot költött a csepeli önkormányzat a választott vezetők és az önkormányzati cégvezetők jutalmaira 2013-ban. A polgármester és az alpolgármesterek valamint az önkormányzati cégek vezetői 2010 októbere óta egyetlen alkalommal sem vettek fel jutalmat. Emellett a polgármester és az alpolgármesterek 2010 októbere óta a törvény által adható legalacsonyabb fizetést kapják, melyről a csepeli önkormányzat képviselőtestülete döntött nagy többséggel. Az ő javaslatukra, beleegyezésükkel és támogatásukkal. Az önkormányzati cégek vezetői a munkaszerződésükben meghatározott és a törvény szerint nekik járó juttatásokon felül prémiumot sem vettek fel.

2010 októberét megelőzően Tóth Mihály polgármester 18.606.000 forintot, Orosz Ferenc alpolgármester 37.920.080 forintot, Horváth Gyula alpolgármester 18.930.383 forintot, Borsány György alpolgármester 9.370.000 forintot kaptak különböző jutalom és végkielégítés formájában a fizetésükön felül. 2010 októbere előtt az önkormányzati cégvezetők körében is megszokott volt a cégvezetők jutalmazása.

2010 októbere óta a választott tisztségviselőkkel és cégvezetőkkel kapcsolatos döntések bárki által hozzáférhetők, megtekinthetők és leellenőrizhetők az önkormányzat Csepel.hu oldalán.

Annyit tennénk csak hozzá a történethez, hogy a választott vezetők jutalmazásáról szó sem volt az említett hírekben, így nem igazán érthető a jegyző közleménye. Másrészt felhívnánk a jegyző úr figyelmét, hogy Németh Szilárd jelenleg legalább 3 főállást tölt be, így a havi jövedelme kb. másfél millió forint (ez ugyebár négy év alatt bruttó 72 millió forint). Örüljünk annak, hogy emellé még nem vesz fel jutalmat?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr445696387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasszembrigád 2013.12.20. 08:30:51

A mi utcánkban jó páran laknak, de szerintem összesen nem keresünk annyit, mint Csepel önkormányzati vezetői. Arról nem is szólva, hogy szeretnénk látni, mit tettek kerületünkért 3 év alatt, mert csak azt tapasztaljuk, hogy egyre elhanyagoltabb, kopottabb, koszosabb lett Csepel, mintha megállt volna az idő. És ne jöjjenek azokkal az "eredményekkel" amelyeket az előző városvezetés brusztolt ki, ők meg saját érdemüknek tüntetnek föl(pl.: csatornázás, útépítés). A hátralévő kicsiny idejükben dolgozhatnának is, mert hamarosan jön az elszámoltatás.
süti beállítások módosítása