Facebook

Lessünk bele együtt Rogán Antal ismerőseinek vagyonnyilatkozatába!

2015.01.16. 11:36 csepelhirek

rogan.jpg

Jó a belvárosban  Fidesz-kádernek lenni: a drogosozásáról elhíresült Böröcz Lászlót alpolgármesteri címmel jutalmazták, aki havi 1,3 milliót keres. De a foglalkozását szüneteltető színművész is elég szép summát kap a majdnem semmiért. Tovább böngésztük Rogán kádereinek vagyonnyilatkozatát.

Hogyisvanez? (forrás: 2424.hu)

Ha valaki jó pártkatona a belvárosban, akkor elnyeri méltó jutalmát. A legjobb példa erre Böröcz László: a Szombathelyről elszármazott Rogán-kádernek sosem kellett megméretnie magát a versenyszférában, politikai mentora, Rogán Antal mindig adott neki munkákat. De a családja is jól járt: az öccse öt trafikengedélyt is kapott Szombathelyen, cserébe csak annyit vártak el a Böröcz-családtól, hogy szervezzék a tüntetéseket Juhász Péter lejáratására. Az előző négy évben csak képviselő, most viszont már alpolgármesterként dolgozhat Böröcz, akinek ebből 731.000 forintja van havonta. De húz még a Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulás tagjaként is 204.000-et és a Parkolás Ellenőrző Munkacsoporttól is 373.950 forintot. A Fidelitas-alelnöknek Alsóörsön van ingatlana, Budapesten pedig egy 35 négyzetméteres bérelt lakásban húzza meg magát.

Az LMP-t erősítő Csonka Krisztián 3 budapesti ingatlant is tulajdonol, s képviselősködése mellett egy cég irodavezetője, illetve havi 240.000-ért a Belváros-Lipótváros Városgazdálkodási Kft. felügyelő bizottsági tagja.

A szocialista Steiner Pál vagyonnyilatkozatát bizonyosan rosszul töltötte ki, hiszen egyetlen adóköteles jövedelmet sem sorolt fel a dokumentumban, noha érdekeltségei közt szerepelteti saját ügyvédi irodáját, melynek 90%-ban tulajdonosa. De még a képviselői fizetését se tüntette fel a politikus. Kérdés, hogy a Fidesz lesz-e olyan vehemens Steinerrel, mint ahogy azt tették Juhász Péterrel, amikor hiányos vagyonnyilatkozatot adott le.

Tegnap elhamarkodottan neveztük Pásztor Lajost a kerület legmódosabb képviselőjének, hiszen a KDNP-s Rubovszky György lánya, a belvárosban alpolgármester Rubovszky Csillának csaknem hatvanmilliós megtakarítása van. Rendelkezik emellett egy 253 négyzetméteres belvárosi lakással, amit 1992-ben vett, illetve egy II. kerületi 113 négyzetméteres lakással is. Az alpolgármester egyéni ügyvédként dolgozik, önkormányzati fizetése mellé 1.181.100 forintot összeszed, de kap még az Aranytíz Kft. Fb-elnökeként is havonként 357.400 forintot.

A már nyugdíjas fideszes Karsai Károly nyugdíja 134.000 forint. Önkormányzati javadalmazása mellett 374.000 forintot kap a Szent István Mélygarázs Kft. felügyelő bizottsági elnöki posztjáért.

A legfurább választása ebben a ciklusban a Fidesznek kétségkívül az egyetemista Mátyus Bálint, aki nyolc négyzetméteres kollégiumi szobájából tartja rajta szemét a belvároson. De azért egy felügyelő bizottsági elnöki poszt neki is jutott: a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nél havi 357.000 forintért.

Wolhmuth István okleveles színművész éppen szünelteti a foglalkozását, mert a sok önkormányzati poszt mellett nyilván nincs ideje színészkedésre is. A fideszes képviselő is szeretheti a nagy tereket, akárcsak előző főnöke, Rogán Antal, hiszen 1992 óta egy 176 négyzetméteres belvárosi lakásban tengődik, amit az önkormányzattól vásárolt, akárcsak azt a 14 négyzetméteres társasházi ingatlant, ami 1997-ben került a nevére. A politikus 357.400 forintért erősíti a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságát, és havonta 198.000-et kap a Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulásnál is.

(egyenlito.blog)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr537079053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása